USA – Senát v New Yorku schválil zákon, který umožňuje podnikům s marihuanou využívat daňové odpočty

USA – Senát v New Yorku schválil zákon, který umožňuje podnikům s marihuanou využívat daňové odpočty

Senát v New Yorku schválil návrh zákona, který by poskytl daňové úlevy podnikům s marihuanou v New Yorku, kterým je v současné době zablokováno provádění federálních odpočtů podle kódu Internal Revenue Service (IRS) známého jako 280E.

Zatímco guvernérka Kathy Hochul (D) v loňském roce podepsala návrh zákona o rozpočtu, který obsahoval ustanovení umožňující odpočty daně z podnikání z konopí na státní úrovni – částečné řešení přetrvávajícího federálního problému – New York City má své vlastní daňové zákony, které tím nebyly doposud ovlivněny.

„Tento návrh zákona by umožnil odečíst obchodní výdaje, které vznikly daňovým poplatníkům oprávněným podle zákona o konopí zapojit se do prodeje, distribuce nebo výroby konopných produktů pro dospělé nebo léčebného konopí pro účely daně z podnikání neregistrovaných (UBT), obecná korporační daň (GCT) a korporátní daň z roku 2015, běžně označovaná jako obchodní korporační daň (BCT),“ uvádí shrnutí.

„Tato úprava příjmu je vhodná, protože zatímco výdaje na podnikání související s konopím nelze odečíst pro federální účely, newyorské zákony povolují a povzbuzují tyto podniky podobné jakémukoli jinému legitimnímu podnikání, které se vyskytuje ve státě,“ uvádí zpráva připojená k návrhu zákona. říká. „Podnikatelské daně města by měly podobně podporovat tyto podnikatelské aktivity.“

Zdroj: marijuanamoment.net/

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa