Hightimes.com: Kolumbijští senátoři schválili zákon o legalizaci konopí

Hightimes.com: Kolumbijští senátoři schválili zákon o legalizaci konopí

V Senátu prošel v úterý návrh zákona o legalizaci konopí v Kolumbii . Primární zaměření na ukončení války proti konopí je přímo spojeno se zastavením organizovaného zločinu a nezákonných aktivit a řešením přelidněných věznic. Senátorka María José Pizarro, senátorka za legislativou, minulý měsíc ve svém příspěvku napsala, že současná prohibice konopí „obohatila zločinecké organizace, které nadále expandují a rozsévají teror po celém světě“.

„Současně významné procento nárůstu populace zbavené svobody na celém světě odpovídá lidem zatčeným nebo stíhaným za držení a konzumaci, což vedlo k přeplněnosti a vězeňské krizi,“ dodala.

Novela ústavy prošla Sněmovnou reprezentantů minulý měsíc, než prošla prvním výborem Senátu v poměru 15:4. To znamená sedmý z osmi potřebných hlasů, než se zákon dostane na stůl kolumbijského pokrokového prezidenta Gustava Petra. Po posledním úspěchu se legislativa dostává na půdu Senátu, kde by se mělo hlasovat 16. června. 

Zatímco Petro neuvedl přímou citaci o svém pohledu na legislativu, zastánci návrhu zákona doufají, protože Petro podporuje legalizaci legislativy od své srpnové inaugurace, historicky se staví proti hrůze, která může vyvstat ze zákazu, zejména moc, kterou poskytuje nebezpečným nezákonným trhům. 

Protože je návrh zákona navrhovaným ústavním dodatkem, musí podle kolumbijského práva projít celým legislativním procesem v každé komoře dvakrát, v různých kalendářních letech, aby nakonec prošel a vstoupil v platnost. Pokud projde, novela podpoří „právo na svobodný rozvoj osobnosti, umožňující občanům rozhodovat o konzumaci konopí v regulovaném právním rámci,“ píše se dále. Jeho cílem je také omezit „svévolné diskriminační nebo nerovné zacházení s konzumentem“. Zahrnoval by léčebná centra pro osoby s poruchami užívání návykových látek a poskytoval by veřejné vzdělávací kampaně. 

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa