První britská iniciativa „own your grow“ dává pacientům šanci investovat do konopí

První britská iniciativa „own your grow“ dává pacientům šanci investovat do konopí

Nová iniciativa dává pacientům ve Spojeném království poprvé příležitost „vlastnit své výpěstky“ a investovat do odvětví léčivého konopí. 

Britská konopná společnost Grow Lab Organics (GLO) spolupracuje se skupinou pacientů s konopím Cancard na zřízení prvního „komunitně vlastněného“ zařízení pro léčebné konopí ve Spojeném království.  

Po zajištění počátečního financování ve výši 1 milion GBP se GLO snaží získat celkem 5 milionů GBP a dává pacientům šanci investovat do společnosti za minimální buy-in 100 GBP prostřednictvím komunitní fundraisingové platformy Seedrs.

Společnost úspěšně získala podmíněnou licenci na výrobu léčivých konopných produktů na ostrově Man, kde vláda v roce 2021 zavedla svůj vlastní regulační rámec řízený Komisí pro dohled nad hazardními hrami (GSC), který společnostem umožňuje růst, vyrábět, distribuovat a exportovat produkty z konopí.

Na rozdíl od pevninského Spojeného království, kde jsou licence vydávány ministerstvem vnitra pouze v případě, že zařízení splňuje požadavky EU-GMP, společnostem na ostrově může být udělena podmíněná licence ještě před uvedením zařízení do provozu.

Výstavba závodu GLO bude probíhat ve dvou fázích, přičemž dokončení první fáze se očekává přibližně 12 měsíců. Jakmile bude plně zprovozněn, bude v něm umístěno 30 pěstíren – z nichž 22 bude mít 200 čtverečních metrů květinových místností a šest sušáren – kde bude produkovat řadu unikátních odrůd konopí. 

Mezitím společnost získala licenci velkoobchodního prodejce (WDA) od Ministerstva zdravotnictví a sociální péče na ostrově Man pro obchodování s léčivými konopnými produkty od třetích stran. 

Generální ředitel GLO Alex Fray, který je také ředitelem vládního oddělení Isle of Man pro Enterprise Business Agency, uvedl: „Léčivé konopí přilákalo v posledních letech obrovský zájem investorů, protože sektor se rychle rozvíjí. 

„Když jsme začali cestu GLO, uvědomili jsme si, jak je důležité mít investory, kteří sdílejí naši vizi a hodnoty. Jsme odhodláni umožnit komunitě léčebného konopí, která stojí v srdci toho, co děláme, mít hlas a podílet se na této příležitosti, když začínáme budovat naše zařízení. 

GLO také vyvinula vlastní technologii blockchainu, která spotřebitelům umožňuje sledovat, jak byla každá rostlina vypěstována a zpracována.

Grow Lab Organics (GLO)
Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa