Francouzské město Bègles chce experimentovat s legalizovaným konopím

Francouzské město Bègles chce experimentovat s legalizovaným konopím

Starosta Bègles, malé obce s 30 000 obyvateli poblíž Bordeaux, chce ze svého města udělat testovací místo pro řízenou legalizaci konopí.

Návrh starosty Clémenta Rossignola Puecha experimentovat s produkcí, prodejem a konzumací konopí v Bègles má svůj původ ve dvou nedávných zprávách. Jeden od „Mission d’Information sur les Usages du Cannabis“ (zjišťovací mise o užívání konopí), která se konala v Národním shromáždění v roce 2021, a druhý od Conseil Economique, Social et Environnemental (CESE) v roce 2023 Obě tyto zprávy vyšly ve prospěch řízené legalizace konopí.

Starosta Bègles, přesvědčený o nutnosti reformy stávajícího legislativního rámce, zaslal začátkem tohoto roku dopis prezidentovi republiky, ve kterém představil tento experimentální návrh.

Když jsem stiskl tlačítko ‚odeslat‘, cítil jsem, že jsem splnil svou povinnost,“ řekl Newsweed v březnu. Bylo to poprvé, co jsem se veřejně zavázal k legalizaci konopí, i když je to téma, o kterém vím už dlouho.“

Starosta říká, že je motivován několika cíli, včetně omezení nezákonného obchodování a násilí s ním spojeného, ​​zmírnění přetížení soudního systému, poskytování lepší podpory uživatelům, omezení spotřeby mladými lidmi prostřednictvím kontroly kvality a přispění k regionální hospodářský rozvoj založením nového zemědělského sektoru.

Aby toho dosáhl, hodlá kolem svého projektu zmobilizovat hybné síly národa. Článek publikovaný minulý víkend v The JDD a podepsaný asi padesáti osobnostmi ze všech oblastí života vyzývá k „experimentování s místním modelem legalizace konopí“ a ke společné konstrukci „modelu, který odpovídá potřebám, očekáváním a kapacitám našich území. , místní model, který opravdu funguje“, pravděpodobně srovnatelný s tím, co se již odehrává ve Švýcarsku a co se částečně plánuje pro Německo.

Ve čtvrtek 15. června se v Bègles bude konat kulatý stůl za účasti členů Francouzské hospodářské, sociální a environmentální rady, národního tajemníka Syndicat de la Magistrature, odborníků na závislosti a lékařů a také výrobce CBD. Cílem této otevřené akce je nastínit žádoucí rámec francouzského modelu pro regulovanou legalizaci produkce, prodeje a spotřeby konopí.

Veškeré podrobnosti jsou k dispozici na webu radnice.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa