New York iniciuje masivní zásah proti nelicencovaným prodejcům konopí

New York iniciuje masivní zásah proti nelicencovaným prodejcům konopí

První dva týdny zrychleného vymáhání nezákonných provozovatelů marihuany v New Yorku vedly k 33 kontrolám, desítkám porušení a zabavení 1000 liber nelicencovaných konopných produktů.

Úsilí úřadu pro správu konopí (OCM) ve státě New York a ministerstvem daní a financí bylo schváleno novým zákonem přijatým minulý měsíc guvernérem, aby pomohl udržet na uzdě tisíce nelicencovaných obchodů, kamionů a vináren  prodávajících nelegální produkty marihuany. 

„V rámci nových pravomocí, za které jsem bojoval v letošním státním rozpočtu, můžeme nyní provádět vymáhání práv proti podnikům nelegálně prodávajícím konopí a jsem hrdý na to, že mohu oznámit, že jen za první tři týdny našeho úsilí jsme zabavili téměř 11 milionů dolarů. hodnoty nelegálních produktů z ulic,“ uvedla v prohlášení guvernérka Kathy Hochul.

„Tyto nelicencované podniky porušují naše zákony, ohrožují veřejné zdraví a podkopávají legální trh s konopím, a s novými výkonnými nástroji v našem nástrojovém pásu vysíláme jasnou a silnou zprávu: pokud prodáváte nelegální konopí v New Yorku, bude chycen a vy budete zastaveni.“

Od 7. června vydaly státní agentury oznámení o porušení 31 nelegálním podnikům s konopím v New Yorku, Binghamtonu a Ithace.

Úplný seznam porušovatelů je k dispozici zde .

Nová legislativa umožňuje OCM posuzovat občanskoprávní tresty proti nelicencovaným podnikům s konopím, přičemž pokuty začínají na 10 000 USD za den a stoupají až na 20 000 USD za den za nejzávažnější přestupky.

Rovněž opravňuje agenturu, aby požadovala státní soudní příkazy k uzavření podniků s opakovaným porušováním zákona a pravidel a zavádí trestní sankce za prodej marihuanových produktů bez licence – což je vzácný krok učiněný ve státech s programy prodeje pro dospělé.

Mezitím guvernér jmenoval Hope Knight, generální ředitelku a komisařku Empire State Development, do Rady pro kontrolu konopí (CCB).

Knightovo jmenování přichází týden poté, co Reuben McDaniel, prezident Kolejní správy státu New York (DASNY), oznámil svůj odchod z CCB.

McDaniel, kterého Hochul jmenoval v roce 2021, byl kritizován za vnímaný střet zájmů a obviňován z neschopnosti státu otevřít maloobchodní prodejny pro dospělé.

Zdroj: mjbizdaily.com

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa