USA: Obchod s legální marihuanou v Marylandu rapidně stoupá, očekává se Boom!

USA: Obchod s legální marihuanou v Marylandu rapidně stoupá, očekává se Boom!

BALTIMORE – Prodej rekreačního konopí v Marylandu od jeho legalizace 1. července vzkvétá.

První týden legalizovaného rekreačního konopí v Marylandu se ukázal jako extrémně ziskový, přičemž obyvatelé státu utratili v lékárnách více než 20,9 milionu dolarů. Tento brzký neočekávaný zisk nabízí pohled na to, o čem úředníci věří, že by se nakonec mohlo stát miliardovým průmyslem pro Maryland.

Během prvních sedmi dnů k tržbám významně přispěli jak zdravotní, tak rekreační uživatelé, z čehož mají velký prospěch místní lékárny.

„Určitě to posílilo naše podnikání,“ řekla Linda Condon, klinická ředitelka Nature Care Wellness. „Podíval jsem se na data za týden a myslím, že jsme během 7 dnů získali téměř 2000 nových zákazníků.“

Rekreační uživatelé tvořili jen něco málo přes polovinu celkových příjmů, jejich nákupy přispěly k tržbám více než 10 milionů dolarů. 

Tato skupina byla zdaněna sazbou 9 procent, výtěžek z ní je směřován do fondu určeného na pomoc komunitám dříve poškozeným prohibicí konopí.

„Tyto peníze jdou na financování komunitního fondu investic a oprav, který zřídilo valné shromáždění,“ řekl Andrew Garrison, zástupce Maryland Cannabis Administration. „Fond byl vytvořen, aby pomohl komunitám, které byly neúměrně poškozeny prohibicí konopí.“

I přes tučnou daň se spotřebitelé hrnou, aby nově legalizovanou látku využili.

„Jsme nadšeni, že jsme optimisté, a budeme pokračovat ve spolupráci s průmyslem, abychom se ujistili, že uspokojí poptávku a budou tak činit zodpovědně,“ dodal Garrison.

Podniky jako Nature Care Wellness v Cecil County nadále uspokojují stálý proud držitelů zdravotních karet a nových rekreačních uživatelů. Spolu s dalšími doufají, že odvětví bude nadále růst a přispěje do fondu reinvestic a oprav komunity, který dostává 35 procent zvláštních daňových příjmů.

„Myslím, že je skvělé, když mohou skutečně dát ty peníze tam, kde mohou pomoci znevýhodněným populacím a dostat tam vzdělání. Je to fenomenální, protože to bylo tak dlouho tabuizované téma,“ řekl Condon.

Při pohledu do budoucnosti úředníci očekávají, že se konopí do roku 2025 stane pro Maryland miliardovým průmyslem. Od ledna 2024 začne stát vydávat licence žadatelům o sociální spravedlnost – jednotlivcům, kteří žijí v oblasti nebo byli osobně zasaženi válkou na drogách.

|Zdroj: https://www.cbsnews.com

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa