Thajsko: Jasné zákony upravující užívání konopí v Thajsku, dle mluvčí vlády

Thajsko: Jasné zákony upravující užívání konopí v Thajsku, dle mluvčí vlády

Thajsko má jasné zákony upravující užívání konopí, řekla v neděli mluvčí vlády Traisuree Taisaranakul.

Učinila poznámku v reakci na kritiky, kteří zpochybňují politiku prosazovanou stranou Bhumjaithai, která má portfolio veřejného zdraví. Řekla, že cílem této politiky je nabízet konopí jako alternativní léčbu a stimulovat ekonomiku.

„Politika konopí pro lékařské použití byla zahájena krok za krokem mnohem dříve a to po zvážení několika stran,“ řekla.

Dodala, že ministerstvo zdravotnictví uzákonilo prodej konopných pupenů, potravin, nápojů a i produktů, které používají konopí jako přísadu. 

Dodala také, že lidé nesmí veřejně kouřit jointy, zatímco prodejci nesmějí prodávat marihuanu těhotným ženám a osobám mladším 20 let. Prodej konopí je také zakázán v chrámech, ubytovnách, veřejných a zábavních parcích a online.

Traisuree uvedla, že související agentury se zabývaly obavami Národní komise pro lidská práva ohledně legislativy týkající se konopí, jako je ochrana dětí a těhotných žen.

I přesto jak řekla „ministerstvo veřejného zdravotnictví“ vybudovalo povědomí mezi úředníky a lidmi o tom, jak správně užívat konopí. Zavedla také mechanismy sledování účinků konopí na lidi. Kromě toho „ministerstva školství, vědy, výzkumu a inovací“ zřídily mechanismy ke sledování užívání konopí ve školách, uvedla.

Samostatně dodala, že ministerstvo zemědělství podporuje pěstování konopí jako tržní plodiny.

Zákon o konopí se připravuje a předpisy se stanou účinnějšími, jakmile zákon vstoupí v platnost, dodala mluvčí vlády Traisuree Taisaranakul.

Zdroj: www.nationthailand.com/

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa