USA: Missouri rozšiřuje bankovní služby pro Cannabis

USA: Missouri rozšiřuje bankovní služby pro Cannabis

Téměř pět let poté, co Missouri legalizovalo marihuanu pro lékařské účely, stát nyní uvolnil cestu marihuanovým společnostem k snadnějšímu bankovnictví. 

Guvernér Missouri Mike Parson nedávno podepsal návrh zákona, který změní občas náročný a nákladný proces, kterým musí konopné společnosti projít, aby získaly přístup k bankovním službám. 

Federální vláda neuznává konopí jako legální látku. V důsledku toho s tímto odvětvím spolupracuje jen málo společností vydávajících kreditní karty a federálně regulované banky, což vede k tomu, že podniky s konopím zůstávají přísně založeny na hotovosti. Někteří dokonce ukládají své peníze do trezorů v místě podnikání. Tím se otevřely dveře pro pokusy o krádeže a loupeže.

Právě teď v Missouri, aby banky dodržovaly federální směrnice, musí shromažďovat informace, aby zjistily, zda jsou podniky s konopím legitimní a fungují v mezích státních předpisů. Část toho vyžaduje, aby banky v podstatě provedly audit konopných zařízení a vyslaly své zástupce, aby zkontrolovali místa na místě.

To však vyžaduje čas, personál a peníze a dále to některé banky odvrací od spolupráce s konopnými společnostmi. Navíc je tento proces zbytečný – ministerstvo zdravotnictví a služeb seniorů v Missouri již takové kontroly provádí. 

Nový zákon státu Missouri zbavuje banky zátěže a umožňuje podnikům zabývajícím se konopím požádat státní úřady o sdílení aplikací, licencí nebo jiných regulovaných nebo finančních informací s bankou. 

To vše je součástí normalizace konopí, jak se průmysl vyhýbá stigmatům, říká generální ředitel Hippos Cannabis Nicholas Rinella: „Je to pro nás další krok k tomu, abychom se chovali jako ke každému jinému legálnímu podnikání.

„Myslím, že to otevře prostor pro konopí v Missouri. více bankovních možností a služeb,“ dodává Rinella. „Mělo by to snížit náklady bankám, které u nás nyní poskytují služby, a pomoci snížit náklady pro všechny.“

Nemohlo to přijít v lepší čas. Prodej marihuany pro dospělé začal 3. února a dále rozšířil již tak rozvíjející se průmysl v Missouri. Podle Missouri Cannabis Trade Association se v Missouri od zahájení rekreačního prodeje marihuany denně prodají v průměru asi za 4 miliony dolarů legálního konopí. Celkové prodeje putující do bank dosáhly za posledních pět měsíců 592,3 milionů dolarů.

Zároveň se zvýšil počet pracovních míst v konopném průmyslu. V konopném průmyslu v Missouri pracuje asi 15 000 Missourianů. V Hippos Cannabis Rinella říká, že počet jeho zaměstnanců se od zahájení rekreačního prodeje zdvojnásobil. Snažší přístup k bankovnictví může v odvětví umožnit ještě větší růst, říká. 

Zachary Post pracoval v čele konopného průmyslu v Missouri od legalizace lékařské marihuany. Jeho nezisková organizace Elite Home Growers Academy učí pacienty s lékařskou marihuanou, veterány a další domácí pěstitele, jak si vypěstovat vlastní květiny. Jeho značka, Elitist Brand, šlechtí nové kmeny.

Více možností a rozmanitosti ve finančních službách je v tomto odvětví „zcela potřeba“, říká Post. 

Zdroj: riverfronttimes.com

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa