USA: Prodej konopí v Coloradu nadále klesá!

USA: Prodej konopí v Coloradu nadále klesá!

Po celostátním průmyslovém propadu prodeje marihuany v Coloradu nadále klesali, přičemž tržby se pohybovaly poblíž nejnižšího bodu za čtyři roky.

Podle údajů ministerstva příjmů státu Colorado prodalo za měsíc květen celkovou marihuanu pro rekreační i léčebné účely za 126 milionů dolarů, včetně 15 milionů dolarů za lékařskou a 111 milionů dolarů za rekreační.

Prodeje nebyly tak nízké od února 2019, kdy podniky s marihuanou v Coloradu podle státních údajů prodaly konopí v hodnotě 119 milionů dolarů.

V tomto roce zatím Colorado prodalo konopí celkem za 651,4 milionu dolarů, a pokud prodej nezaznamená po zbytek roku 2023 znatelný nárůst, roční součet může činit 1,56 miliardy dolarů, což by znamenalo pokles o 12 %. prodej od roku 2022, uvedl Westword .

Nejstarší trh s konopím pro dospělé v zemi, který byl zahájen v roce 2014 je v posledních měsících omezen, protože více států otevřelo svůj vlastní rekreační prodej marihuany – včetně sousedního Nového Mexika v dubnu 2022 – plus důsledky kvůli pandemii COVID.

V posledních dvou letech se velkoobchodní ceny konopí v Coloradu propadly o 60 %, uvedl Westword, a trh se ve stejném časovém rámci zmenšil z přibližně 3 500 společností na 2 700.

Nicméně i přestože se velkoobchodní ceny v poslední době stabilizovaly, toto odvětví ztratilo již tisíce pracovních míst a stále se potácí z poklesu.

Zdroj: www.greenmarketreport.com, John Schroyer

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa