USA – Pro válečné veterány byla schválena možnost přístupu ke konopí

USA – Pro válečné veterány byla schválena možnost přístupu ke konopí

Sněmovna reprezentantů USA schválila dodatek, který má být zahrnut do výdajů, které doposud ministerstvu pro záležitosti veteránů (VA) zabránily zakázat přístup veteránů k léčebnému konopí.

Dodatek k návrhu zákona o vojenských potřebách, záležitostech veteránů a souvisejícím agenturám z roku 2024 (HR 4366) „zabraňuje VA v zasahování do schopnosti veterána účastnit se legálního státního programu léčebného konopí, odepírat službu takovému veteránovi nebo omezovat zdraví resp. schopnost poskytovatelů péče poskytnout vhodná doporučení této možnosti léčby pro veterány.“

Zástupce Brian Mast, který pozměňovací návrh představil společně s Reps. Earlem Blumenauerem, Barbarou Lee a Davem Joycem, uvedl: „Podporuji pozměňovací návrh obou stran a něco dalšího jednoduchého – poskytnout veteránům přístup ke všem možným nástrojům, pokud jde o válečné rány, se kterými jsem obeznámen.

„Novela je poměrně jednoduchá. Umožňuje lékařům VA ve státech s legálními programy léčebného konopí diskutovat se svými pacienty o konopí jako o možnosti léčby.

Schválení dodatku přichází jen několik dní poté, co americké ministerstvo pro záležitosti veteránů (VA) poskytlo aktualizaci svých pokynů, v nichž vyjádřilo svůj nesouhlas s používáním konopí pro posttraumatickou stresovou poruchu (PTSD) u veteránů.

Nedávno aktualizované pokyny VA tvrdí, že chybí důkazy na podporu užívání konopí u veteránů s PTSD.

Zdroj: businessofcannabis.com/

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa