Cbc.ca: Nejvyšší soud BC schválil „výprodej“ konopí, protože laboratoř Tantalus zkrachovala

Cbc.ca: Nejvyšší soud BC schválil „výprodej“ konopí, protože laboratoř Tantalus zkrachovala

Společnosti zabývající se konopím se potýkají s daňovými a regulačními zátěžemi, říká Tantalus Labs

Soudce Nejvyššího soudu Britské Kolumbie schválil hromadný prodej více než 1200 kilogramů konopí společností poté, co kanadský daňový úřad pohrozil jeho zničením.

V rozhodnutí zveřejněném tento týden online soud povolil společnosti Tantalus Labs Ltd., aby pokračovala v ukvapeném prodeji zbývajících zásob květu konopí poté, co CRA plánovala zničit produkt ve svém zařízení v Maple Ridge, BC.

Agentura již dříve odmítla prodloužit společnosti licenci na spotřební daň kvůli finančním potížím, které způsobily, že Tantalus koncem června propustil většinu svých zaměstnanců kvůli hrozící insolvenci.

Bez licence by společnost nebyla schopna prodat své zbývající zásoby a potenciálně získat více pro věřitele, včetně hlavního věřitele a samotné CRA.

Když se blížilo datum vypršení platnosti licence, společnost se musela obrátit na soud, aby schválil prodej svých zbývajících zásob na základě toho, co správce konkurzní podstaty Ernst & Young nazval „základem pro výprodej“.

Soudní dokumenty říkají, že společnost má dluh ve výši více než 14 milionů dolarů, většinou vůči půjčovateli Sungrown Mortgage Corp. a CRA, a společnost byla nucena vstoupit do insolvence a rozprodat své zbývající zásoby pod hrozbou zničení.

Soudkyně Shelley Fitzpatricková povolila prodej, ale ve svém rozhodnutí uvedla, že okolnosti byly „neobvyklé“, protože Tantalus podal oznámení o insolvenci pouze necelé dva týdny před tím, než se dostal k soudu.

Postoj CRA mate soudce, říká Tantalus

Fitzpatrickovo rozhodnutí uvedlo, že okolnosti „výprodeje“ byly nešťastné a vyplynuly „poněkud nevysvětlitelně z pozice CRA a hrozby CRA vstoupit do prostor Tantalusu a zničit inventář a/nebo jeho hodnotu“.

Ernst & Young ve své zprávě o Tantalus spojeném s insolvencí uvedl, že „řádný“ prodej zbývajícího produktu společnosti by mohl vynést přibližně 2 miliony dolarů, zatímco výprodej by mohl vynést asi 300 000 dolarů.

Pokud by CRA obnovila licenci společnosti, řádný prodej by prospěl samotné agentuře „v důsledku zvýšených daňových příjmů spíše než snížených výnosů, které by měly být obdrženy ve scénáři nucené likvidace nebo požárního prodeje,“ Ernst & Young’s zpráva řekla.

Generální ředitel společnosti Tantalus Dan Sutton ve středu řekl, že mnoho konopných společností bojuje pod tíhou regulačních a daňových zátěží kladených na průmysl.

Sutton řekl, že nemůže prozradit příliš mnoho, protože proces insolvence stále probíhá, ale kroky CRA označil za „zvláštní“, protože jako věřitel by to prospělo, kdyby poskytla Tantalusu více času.

„Soudce byl podobně zmatený,“ řekl.

Sutton a mnozí další si již dlouho stěžují na to, co nazývá „extrémní a zatěžující požadavky na spotřební daň vedle daně ze mzdy a GST v kanadském průmyslu konopí“.

CRA, řekl, se zdá, že na začátku roku změnila svůj melodii a zesílila své úsilí o vrácení dlužných daní „agresivnějším tónem, než tomu bylo v minulosti.“

Sutton řekl, že utrpení bylo „zklamáním pro všechny“, včetně města Maple Ridge, kde Tantalus zaměstnával téměř 80 lidí a doufal, že v dlouhodobém horizontu vytvoří více pracovních míst.

„Doufám, že lekce jako Tantalus a mnoho dalších společností, zejména malých podniků, které trpí touto hrubě nesprávně vypočítanou spotřební daní, se stanou lekcí pro federální vládu, aby upravila tato nařízení,“ řekl. „Nezdá se, že být regulačním prostředím, které v současnosti potvrzuje účast malých podniků. [Je to] super znepokojující.“

CRA na žádosti o vyjádření okamžitě nereagovala.

Zdroj: cbc.ca/,

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa