Cannabis Travel 2023: Nejlepší země Jižní Ameriky přátelské ke Cannabis

Cannabis Travel 2023: Nejlepší země Jižní Ameriky přátelské ke Cannabis

Cannabis, wellness, cestování, jedinečné přírodní skvosty poskytující nádhernou podívanou tisícům nadšených turistů, nezkrotné vodní živly vířící a burácející v nekonečném koloběhu přírody, moře které ohromí nás svojí sílou, velkolepostí a proměnlivou krásou v průběhu ročních dob.

Konopí se léčebně používalo tisíce let, ale politika ve 20. století vedla ke kriminalizaci této rostliny po celém světě. Naštěstí se v roce 2023 tento právní stav rychle změnil.

Jak země směřují k legalizaci, konopný průmysl explodoval v nekonečné rozmanitosti konopných produktů a služeb. Nyní můžete po celém světě nalézt obchody s marihuanou, Cannabis wellness centra, Hotely a restaurace nabízející nejrozmanitější konopné pokrmy, obchody s módou apod.

Vydejte se s námi po těch nejlepších destinací přátelských ke konopí a konopné turistice.

1) Argentina: místo kde je lékařská marihuana zdarma

Jižní Amerika je známá svou nádhernou krajinou a blaženě teplým počasím. V roce 2017 byla Argentina jednou z prvních v Jižní Americe, která legalizovala užívání léčebného konopí a umožnila tak pacientům s určitými zdravotními potížemi přístup k léčbě na bázi konopí. Díky této legalizaci se Argentina také stala první zemí na světě, která poskytovala lékařskou marihuanu pacientům zdarma .

V roce 2020 vláda dekriminalizovala držení malého množství konopí pro osobní potřebu. Kouření konopí v soukromých prostorech pro osobní potřebu je tolerováno nicméně klasické rekreační užívání konopí na veřejných prostranstvích však zůstává nelegální a stále platí omezení na pěstování a distribuci konopných produktů. V současné době probíhá v Argentině debata a prosazování širší legalizace konopí, přičemž mnozí tvrdí, že by to pro zemi mohlo mít významné ekonomické výhody.

2) Chile: Destinace, kde je nejvyšší spotřeba konopí na člověka

Zatímco je Cannabis v Chile stále nelegální, soukromá domácí konzumace je povolena. Ještě překvapivější je, že Chile má v Latinské Americe nejvyšší spotřebu konopí na člověka . Zatímco pěstování, prodej a přeprava konopí zůstávají nelegální, země nadále zvažuje výhody a nevýhody širší legalizace konopí a zůstává progresivním lídrem v regionu pro svůj pokrokový přístup k osobnímu užívání Cannabis.

3) Kolumbie: Od kávy ke konopí

Kolumbie má dost starostí s jinými drogami, takže jsou ke Cannabis vstřícní. Tento jihoamerický ráj dekriminalizoval až 22 g pro osobní potřebu, legalizoval lékařské použití a umožňuje jednotlivcům bez rizika pěstovat až dvacet rostlin pro osobní spotřebu. Zní to docela dobře, ne?

4) Uruguay: první země, která celostátně legalizovala léčebné a rekreační konopí

Jedna malá země ve tvaru Dorito se v roce 2014 dostala na titulky novin jako první země, která celostátně zcela legalizovala používání, prodej a pěstování marihuany pro lékařské a rekreační účely. Uruguay však nemá zájem přitahovat konopný turismus, takže legální nákupy mohou nakupovat pouze skuteční obyvatelé země – cizincům vstup zakázán. Přesto jsme si docela jisti, že si můžete najít uruguayského přítele, se kterým se můžete podělit zkušenosti a zatímco si užíváte jihoamerické léto můžete navštívit některou z jejich slavných akcí 420.

5) Ekvádor: dekriminalizováno s diskrétností

Ekvádor nedávno učinil několik vzrušujících kroků ve svých politice týkající se konopí. V roce 2019 země dekriminalizovala osobní užívání konopí a umožnila jednotlivcům vlastnit až 10 gramů, aniž by čelili trestnímu stíhání. Vláda navíc povolila výrobu a komercializaci produktů na bázi konopí, jako jsou krémy a oleje, pro léčebné účely. Tento krok vytvořil začínající průmysl, který má potenciál přinést zemi značné ekonomické výhody. V roce 2020 navíc ekvádorské národní shromáždění schválilo legalizaci průmyslového pěstování konopí, což umožňuje zemědělcům pěstovat tuto všestrannou plodinu pro různé účely, včetně textilu, stavebnictví a biopaliv.

6) Brazílie: karnevaly, pláže a „favelas“

Zatímco tráva je v Brazílii široce dostupná, držení, pěstování nebo prodej rostlin je stále trestné. Brazilské zákony pro konopí směřují k liberálnějšímu přístupu. Od roku 2007 již není držení malého množství konopí pro osobní potřebu v Brazílii trestným činem. Když se zjistí, že má minimální množství marihuany, tráva je nejčastěji zabavena. 

Marihuanový turismus se v dnešní kultuře cestování stává obrovským hitem, protože stále více cestovatelů dává přednost destinacím, kde je tráva legální, před ostatními. Otázka legalizace marihuany je bitvou v mnoha zemích, přičemž mnohé z nich v posledních letech legalizovaly marihuanu nejen pro lékařské, ale i rekreační účely.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa