USA – NY zavírá údajné nelicencované obchody s konopím

USA – NY zavírá údajné nelicencované obchody s konopím

Newyorští úředníci uzavřeli v západní části státu sedm nelicencovaných výdejen konopí.

Newyorští úředníci v pondělí uzavřeli to, co nazývali sedm nelicencovaných výdejen konopí v západní části státu, a tvrdili, že majitel ignoroval opakovaná oznámení o zastavení provozu bez schválení, prodával konopné produkty nezletilým zákazníkům a jednou pořádal hon na velikonoční vajíčka, která bylo možné vyměnit za hrncové výrobky.

Majitel obchodů „I’m Stuck“ v okresech Cayuga, Oswego a Wayne, David Tulley, neústupně popíral prodej produktů nezletilým. Tulley také řekl The Associated Press, že jeho obchody nabízejí poradenství a vzdělávání o konopných produktech za poplatek a poskytují vzorky zdarma, takže nepotřebují státní licence.

„Jsme připraveni jít do války se státem New York a ve středu se dostaneme k soudu… takže si s nimi rádi promluvíme,“ řekl Tulley.

Ve středu bylo Tulleyovi nařízeno, aby se dostavil k soudu v okrese Wayne, protože stát žádá o příkaz k uzavření jeho obchodů, zastavení výdeje konopných produktů a přinutí ho platit pokuty.

K uzavření obchodů dochází, když New York zvýšil úsilí o vymáhání práva v reakci na stovky nelegálních obchodů s hrnci, které byly otevřeny od roku 2021, kdy stát legalizoval rekreační užívání marihuany.

Newyorské zákony umožňují státu uložit pokutu 10 000 USD za každý den, kdy podnik prodá konopí bez licence, a také pokutu 20 000 USD za každý den, kdy se konopí prodá poté, co podnik obdrží příkaz k zastavení od státu. Státní úředníci tvrdí, že Tulleymu hrozí pokuty v řádu milionů dolarů, protože stát mu poprvé poslal příkazy k zastavení a upuštění od února 2022.

Guvernérka Kathy Hochul, generální prokurátorka Letitia Jamesová a státní úřad pro správu konopí oznámily uzavření obchodů Tulley s odkazem na novou pravomoc v zákoně schváleném začátkem tohoto roku, který umožňuje úřadu generálního prokurátora žalovat osoby, které porušují zákon o konopí, na žádost Úřad pro správu konopí. Státní policie pomohla zavřít obchody – první obchody, které byly uzavřeny podle nového státního zákona, řekli.

„Je zásadní zasáhnout proti nelegálním provozovatelům, kteří porušují zákon a podkopávají úspěch podnikatelů a spotřebitelů, kteří dodržují pravidla,“ uvedl Hochul v prohlášení.

Státní úředníci také požadují sankce proti majitelům budov, kde sídlí Tulleyho obchody.

Tajní vyšetřovatelé koupili konopné produkty v hodnotě 1000 dolarů v šesti obchodech „I’m Stuck“ a uvedli, že několik obchodů nelegálně prodávalo konopné produkty lidem mladším 21 let, uvedli úředníci.

V dubnu obchody Tulley inzerovaly hon na velikonoční vajíčka na veřejných místech, včetně hřišť a kostelů, uvedly úřady. Vejce by mohla být vyměněna za produkty z konopí a dětské hračky, uvedli úředníci. Státní vyšetřovatel vykoupil četná vejce za květ konopí, poživatiny, semena konopí a další produkty v jednom z obchodů Tulley v Makedonu, uvedly úřady.

Úřad pro správu konopí také uvedl, že při kontrolách obchodů Tulley zadržel více než 47 liber (21 kilogramů) květu konopí, 244 liber (111 kilogramů) konopných poživatin a 89 liber (40 kilogramů) konopného koncentrátu.

Tulley řekl, že jeho obchody vzdělávají spotřebitele o konopných produktech, aby mohli informovaně nakupovat v licencovaných výdejnách. Řekl, že jeho obchody zdarma poskytují vzorky od gumy z konopí až po jednu nebo dvě unce květu konopí.

Zdroj, 420intel.com, ABC News

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa