420Intel.com: První výdejna konopí v Sydney není daleko

420Intel.com: První výdejna konopí v Sydney není daleko

Trh s léčebným konopím vzkvétá, ale otevření výdejen je stále problém.

Sydney je jedno schválení od získání své první výdejny konopí, protože užívání léčivého konopí je na vzestupu – ale existuje závod o to, kdo bude první na trhu.

Léčivé konopí je legální v celé Austrálii pro každého, kdo má předpis, který lze snadno získat od praktického lékaře k léčbě čehokoli od úzkosti a poruch spánku až po obecnou „bolest“. Konopné skripty lze legálně vyplnit v lékárnách. 

Ale zatímco poptávka od legalizace konopí pro terapeutické účely v roce 2016 nepřekvapivě vzrostla, většina Australanů, kteří mají předpis, si své produkty objednává online. 

Počet rozdaných receptů na konopí vzrostl z méně než 3 000 v roce 2018 na více než 120 000 v roce 2021 a všechny odhady odvětví říkají, že v letech 2022 a 2023 pokračuje v růstu. 

Jedna z prvních výdejen konopí Better Leaf

„Mezi první polovinou a druhou polovinou roku 2022 vzrostl objem léčivých konopných produktů, ke kterým měli pacienti přístup, o více než 40 procent,“ řekl SMH Rhys Cohen, poradce z Peningtonského institutu.

Několik států již provozuje několik výdejen konopí, protože tato čísla činí obchodní příležitost lákavou.

Ale protože výdejny musí být schváleny a registrovány jako lékárny, překážky bránící otevření závod zpomalují.

Jedna v melbournském Brunswicku, nazvaná Better Leaf, oznámila, že otevře první lékárnu v Sydney na King Street v Newtownu. Bude skladovat více než 200 konopných produktů a příslušenství, včetně vape cartridge, které jsou stejně jako nikotinové vape cartridge legální pouze na předpis. 

Jejich cílem je otevřít dveře nejpozději za dva měsíce, ale není to jediný podnik, který o zlato bojuje.

Kriminální právník v Sydney Eidan Havas, který již vlastní online lékárnu, už měsíce plánuje otevření kombinované kliniky a lékárny v Bondi. Chce, aby pacienti mohli získat recept na konopí a vyplnit ho jedním tahem.

Vše je připraveno a připraveno k použití – ale police jsou prázdné, protože Havas čeká na konečné schválení od Správy terapeutického zboží. 

Dále plánuje otevřít co nejvíce těchto obchodů, což by podle něj pomohlo společnosti přijmout tuto formu léčby. 

Vlády žádného státu nebo teritoria neplánují legalizovat konopí pro osobní potřebu – jako to udělal zákon ACT – takže v dohledné době se budou ambulance otevírat pomalu.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa