USA – Oklahoma má 32krát více léčebného konopí, než potřebuje, zjistil průzkum

USA – Oklahoma má 32krát více léčebného konopí, než potřebuje, zjistil průzkum

Oklahoma má hodně konopí, ve skutečnosti až moc. Podle nedávného průzkumu společnosti Cannabis Public Policy Consulting má Oklahoma 32krát více legálního léčebného konopí, než je nutné k uspokojení poptávky licencovaných pacientů.

Studie zjistila, že poměr nabídky a poptávky v Oklahomě je 64 gramů regulovaného léčebného konopí dodávaného na každý 1 gram poptávky licencovaného pacienta. Studie uvádí, že poměr 2 gramy nabídky na každý 1 gram poptávky je zdravý trh, takže funkční poměr nabídky a poptávky v Oklahomě je 32:1.

Vzhledem k tomuto obrovskému rozdílu je podle konzultační skupiny pravděpodobné, že mnoho licencovaných podniků s léčebným konopím zásobuje státní nezákonný trh, aby vyložil své produkty a vydělal nějaké příjmy. Přibližně 43 % konopí spotřebovaného Oklahomany pochází z nelegálních zdrojů, uvádí Cannabis Public Policy Consulting.

Závěry studie byly tento měsíc předloženy státnímu regulátorovi konopí, Oklahoma Medical Marihuana Authority (OMMA). V reakci na to regulátor říká, že hodlá tomuto množství konopí čelit „čelem“.

„V první řadě je OMMA neochvějná v našem závazku sloužit potřebám pacientů s lékařskou marihuanou v Oklahomě,“ uvedla výkonná ředitelka úřadu Adria Berryová v prohlášení .

„Je nezbytné, abychom tento přebytek nabídky řešili přímo, a to nejen proto, abychom zajistili integritu a udržitelnost našeho trhu s lékařskou marihuanou pro naše pacienty, ale abychom podpořili veřejnou bezpečnost a zmírnili nebezpečí, která se shodují s nezákonnou činností s marihuanou pro všechny Oklahomany.“

„Prostřednictvím strategických partnerství, přísného dohledu, efektivního sledování shody, pokroků v inteligentních politikách a zapojení zainteresovaných stran můžeme podporovat prostředí, které podporuje bezpečnost a brání rozsáhlému zneužívání,“ pokračoval Berry.

„V OMMA chápeme důležitost transparentnosti a budeme poskytovat aktuální informace o našem pokroku.“

Zpráva o přebytku konopí v Oklahomě nebude pro mnohé překvapením. Od roku 2018 má stát jeden z nejvolnějších a největších sektorů léčebného konopí v USA. V červnu 2022 měla téměř třikrát ( 2 877 ) více licencovaných výdejen konopí než Kalifornie (zhruba 1 000), přestože má desetinu populace tohoto státu.

A rozsah státního průmyslu lékařské marihuany se zdá být pro obyvatele více než dostatečný. Letos v březnu voliči v Oklahomě rozhodně  odmítli možnost legalizovaného rekreačního trhu s konopím .

Zdroj: www.analyticalcannabis.com/

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa