Společnost Cannabis Research Company plánuje žalobu proti DEA za nedodržení federálního zákona

Společnost Cannabis Research Company plánuje žalobu proti DEA za nedodržení federálního zákona

Společnost pro výzkum konopí MMJ International Holdings připravuje žalobu na Drug Enforcement Administration (DEA) za údajné nedodržení federálního zákona, pokud jde o pěstování farmaceutického konopí.

MMJ International Holdings Corp připravuje žalobu proti Úřadu pro kontrolu léčiv (DEA) s tím, že agentura porušuje zákon tím, že nereaguje na její žádost o pěstování farmaceutického konopí na podporu svého výzkumu. Společnost MMJ, která má dvě výzkumné aplikace léků Food and Drug Administration (FDA) pro výzkum své vyvinuté měkké želatinové kapsle v klinických studiích pro roztroušenou sklerózu a Huntingtonovu chorobu, podala svou žádost téměř před pěti lety. 

MMJ tvrdí, že nečinnost DEA při její aplikaci je v rozporu se zákonem o kontrolovaných látkách (CSA) a zákonem o rozšíření výzkumu marihuany a kanabidiolu (MCREA), které byly podepsány v prosinci 2022 . 

Koncem minulého měsíce Megan Sheehan z Sheehan & Associates, zastupující MMJ, poslala varovný dopis zástupci náměstka administrátora DEA Matthew Straitovi a regulačnímu šéfovi DEA Ricardu Quinterovi, ve kterém je informovala, že porušují zákon. 

Sheehan v dopise argumentoval tím, že neschopnost DEA zpracovat žádost MMJ o hromadnou výrobu po dobu téměř pěti let byla porušením CSA i MCREA. Argumentovala také tím, že postoj DEA k aplikaci, o níž bylo hlášeno, že se k ní „dostanou, až se k ní dostanou“, byl v rozporu se zásadami a postupy DEA , uvedl MMJ v tiskové zprávě. 

Obecně mohou důsledky porušení federálních zákonů a předpisů zahrnovat pokuty, penále a další právní sankce. V tomto případě, pokud se zjistí, že DEA porušila CSA nebo MCREA, je možné, že by agentura mohla čelit pokutám nebo soudním příkazům, nebo by soud mohl nařídit DEA, aby zpracovala žádost MMJ o hromadnou výrobu a podnikla další kroky k řešení toho, že agentura nedodržuje federální zákony.   

Zdroj: www.ganjapreneur.com/, Autor: TG Branfalt

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa