Prodej konopí v Marylandu se v prvním měsíci legálního rekreačního užívání zdvojnásobil

Prodej konopí v Marylandu se v prvním měsíci legálního rekreačního užívání zdvojnásobil

První měsíc Marylandu s legalizovaným prodejem konopí pro rekreační použití dospělými ukázal velký potenciál, ve srovnání s červnem, kdy byla legální pouze lékařská marihuana, se prodej v ambulancích zdvojnásobil

Maryland Cannabis Administration hlásí prodeje konopí od 1. července – kdy se rekreační užívání stalo legální – do 31. července v hodnotě celkem 87,4 milionu dolarů. To je ve srovnání s 42,7 miliony dolarů v červnu dvojnásob.

V sobotu 1. července činily tržby z rekreačních zařízení 3,6 milionu dolarů, což je více než trojnásobek prodeje za lékařské použití ten den. Během prvního celého týdne s legalizovaným rekreačním užíváním dosáhly prodeje konopí 20,9 milionu dolarů, včetně rekreačních a léčebných.

V současnosti je v Marylandu 95 licencovaných výdejen konopí , z nichž téměř všechny přeměnily své licence na prodej jak léčebných, tak rekreačních konopných produktů pro dospělé.

Podle zákona o rekreačním prodeji konopí v Marylandu se k prodeji pro dospělé přidává 9% daň, stejně jako státní daň z prodeje alkoholických nápojů. Daň se nevztahuje na prodej s lékařskými marihuanovými kartami obyvatelům Marylandu.

Voliči v Marylandu loni v listopadu schválili legalizované referendum o rekreačním konopí. Guvernér Wes Moore v květnu podepsal zákon o reformě konopí . Zákon také umožňuje dospělým pěstovat ve svém domě až dvě rostliny, pokud jsou mimo dohled veřejnosti.

Zdroj: wtop.com/

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa