Senátor Hickenlooper znovu předkládá návrh zákona, který připraví federální vládu na legalizaci konopí

Senátor Hickenlooper znovu předkládá návrh zákona, který připraví federální vládu na legalizaci konopí

Nový zákon jménem PREPARE Act by vytvořil rámec pro federální legalizaci na základě Coloradské pracovní skupiny

WASHINGTON –  Americký senátor John Hickenlooper nedávno znovu zavedl zákon o účinné přípravě regulačních orgánů na  zákon o regulovaném prostředí pro dospělé po prohibici (PREPARE) , zákon, který nařizuje generálnímu prokurátorovi vytvořit rámec pro federální regulaci konopí.

Ačkoli je konopí v současnosti na federální úrovni nezákonné, mnoho států následovalo bezpečný a legální model Colorada. Zákon  PREPARE  zřizuje federální komisi po vzoru regulační komise v Coloradu, která má vládě radit ohledně správných záruk pro federální legalizaci konopí.

„Colorado’s je modelem pro bezpečný, dobře regulovaný trh s marihuanou,“  řekl Hickenlooper. „Pojďme stavět na tomto úspěchu s federální regulací.“

Dne 10. prosince 2012, měsíc poté, co Colorado odhlasovalo legalizaci marihuany, svolal tehdejší guvernér Hickenlooper pracovní skupinu pro dodatek 64, aby poskytla doporučení pro vývoj předpisů. Tyto předpisy vedly k prosperujícímu a bezpečnému průmyslu marihuany v dnešním Coloradu. Zákon  PREPARE  by replikoval pracovní skupinu pro změnu 64 na federální úrovni.

Konkrétně  federální komise zřízená zákonem PREPARE Act by:

  • Poskytovat poradenství ohledně vývoje federálního regulačního rámce podle vzoru státních předpisů o konopí. 
  • Zvažte bariéry a návrhy pro regulaci konopí podobně jako alkohol. 
  • Identifikujte způsoby, jak napravit nepřiměřený dopad prohibice konopí na menšinové, nízkopříjmové a veteránské komunity.
  • Patří sem zástupci příslušných federálních agentur a úřadů, jednotlivci nominovaní vedením Senátu a Sněmovny, zástupci průmyslu a zástupci státních a místních samospráv.

Důležité je, že  komise by neměla pravomoc vydávat předpisy ; jeho jedinou úlohou by bylo vypracovávat návrhy a vydávat politická doporučení.

Hickenlooperův návrh zákona má širokou podporu zúčastněných stran, včetně National Hispanic Cannabis Council, Partnership to End Addiction, Veterans Cannabis Coalition, NORML, US Cannabis Council, Minorities for Medical Marihuana, National Cannabis Industry Association, Coalition for Cannabis Policy, Education and Regulation, Colorado Asociace lyžařských měst, Colorado Municipal League, Rocky Mountain Farmers Union.

Jednostránkový verze dokumentu je k dispozici  ZDE . Celý dokument je k dispozici  ZDE .

Senátor John Hickenlooper

Zdroj: www.hickenlooper.senate.gov/

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa