Nový Zéland: Průmysl léčebného konopí bude mít z nových pozměněných předpisů prospěch

Nový Zéland: Průmysl léčebného konopí bude mít z nových pozměněných předpisů prospěch

Novozélandská agentura pro léčivé konopí obdržela souhlas k provedení řady změn v programu léčivého konopí. Tyto změny zahrnují úpravu předpisů s cílem lépe podporovat ekonomické a výzkumné příležitosti pro průmysl léčebného konopí.

Změny jsou převážně technického rázu a nebudou mít vliv na dostupnost a kvalitu léčebného konopí, které je pacientům dostupné na předpis od lékaře registrovaného na Novém Zélandu. Tři hlavní změny zahrnují:

  • rozšíření definic kategorií léčebného konopí tak, aby zahrnovaly širší škálu rostlinných forem
  • změna požadavků na kvalitu pro vývoz léčebného konopí tak, aby novozélandské společnosti měly snadnější přístup na trhy
  • umožnění vydání licence k držení kontrolovaných drog pro neterapeutický výzkum s rostlinným materiálem konopí nebo produkty pocházejícími z programu pro léčebné konopí nebo z rámce průmyslového konopí.

„Záměrem programu Medicinal Cannabis Scheme, který vstoupil v platnost 1. dubna 2020, bylo zlepšit přístup ke kvalitním léčivým konopným produktům pro novozélandské pacienty,“ říká Chris James, zástupce generálního ředitele regulačních služeb společnosti Manatū Hauora.

„Zatímco bylo schéma zavedeno s cílem zlepšit přístup pacientů ke kvalitním léčivým konopným produktům, dostali jsme zpětnou vazbu od našeho odvětví léčivého konopí, že některé požadavky schématu vytvářejí výzvy pro tento vznikající a rychle se rozvíjející domácí průmysl.

„Protože Nový Zéland má malou populaci, je náš trh s léčivým konopím také malý. Uvědomujeme si, že přístup na exportní trhy je nezbytný k zajištění toho, aby náš místní průmysl mohl být i nadále komerčně životaschopný. 

Sklizeň lékařské marihuany na Novém Zélandu

„Změny jsou navrženy tak, aby zefektivnily a aktualizovaly požadavky systému na dodržování předpisů, kdykoli je to možné, aniž by byla ohrožena celková kvalita složek na bázi konopí a léčivých konopných produktů dodávaných pacientům na Novém Zélandu. To pomůže zajistit, že průmysl léčebného konopí bude v budoucnu na udržitelném základě.

„Podpora místního průmyslu, který může produkovat místně vypěstované a vyrobené produkty pro domácí i exportní účely, je přínosem pro průmysl i pro pacienty, kterým je předepsán.

„Kromě toho, pokud výzkumníkům umožníme používat konopí pěstované v rámci programu Medicinal Cannabis Scheme nebo Industrial Hemp pro vědecký výzkum, lépe podpoří inovace a sníží překážky výzkumu na Novém Zélandu.“

V Aotearoa na Novém Zélandu lze léčivé konopí vydávat pouze na předpis od lékaře registrovaného na Novém Zélandu. Program neumožňuje rekreační užívání konopí ani neumožňuje pacientům pěstovat si vlastní.

Více podrobností o změnách v Programu pro léčivé konopí naleznete v sekci Agentura pro léčivé konopí .

Zdroj: www.health.govt.nz

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa