Obhájci tvrdí, že pozměňovací návrh v ústavě Minnesoty umožňuje prodej domácí marihuany

Obhájci tvrdí, že pozměňovací návrh v ústavě Minnesoty umožňuje prodej domácí marihuany

MINNEAPOLIS – Většina výdejen marihuany se pravděpodobně objeví až v roce 2025, ale někteří obyvatelé Minnesoty tvrdí, že prodej domácí trávy je ve skutečnosti legální již teď.

Obhájci věří, že našli mezeru v dodatku k ústavě Minnesota z roku 1906. Dodatek 3 říká: „Každá osoba může prodávat produkty farmy nebo zahrady, kterou obývá a obdělává, aniž by získala licenci.“

Pomineme-li prodej, mohou nyní Minnesoťané doma legálně pěstovat až čtyři kvetoucí rostliny, což dělá Bridgette Pinder. Vlastní Grounded Gardens, obchod s konopím St. Paul, který otevřel své brány v úterý.  

„Dnes ráno jsem začal se semeny,“ řekl Pinder. „Byl jsem super nadšený… Už jsme prodali asi pět nebo šest balení semínek.“

Pinder tento víkend vyučuje kurzy pěstování v obchodě, který je podle ní již vyprodán. Nechce však pokoušet ústavní mezeru o prodeji toho, co vypěstuje.

„Nechci být první, kdo bude muset jít k soudu a pokusit se s tím případem bojovat,“ řekl Pinder.

Pokud byste byli přistiženi při prodeji marihuany, stále byste mohli čelit obvinění. Zastánci chtějí, aby zákonodárci nebo soudy vyjasnili pravidla pro domácí pěstitele, kteří chtějí prodávat své pupeny.

Zdroj: www.cbsnews.com/

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa