USA – Univerzita Wayne State vytváří nový bakalářský titul o konopné chemii

USA – Univerzita Wayne State vytváří nový bakalářský titul o konopné chemii

S legalizací v Michiganu se rozmohl obchod s marihuanou na státní úrovni, což vyvolalo rostoucí potřebu odborných lidí pro testování a regulaci konopí. Za účelem řešení této potřeby a přípravy studentů na související pracovní příležitosti schválila v červnu resp. počínaje podzimem Rada guvernérů Wayne State University zřízení nového vysokoškolského certifikátu v oboru konopné chemie.

Certifikační program bude umístěn na College of Liberal Arts and Sciences a bude spravován katedrou chemie. Bude to vyžadovat pět tříd a výzkumný kurz v celkové výši 15 kreditních hodin, které studenty naučí přístrojové vybavení, standardní provozní postupy, obchodní a právní praktiky vč. odbornosti za testováním a regulací.

V současné době je v Michiganu registrováno šest akreditovaných nezávislých zařízení pro dodržování bezpečnosti marihuany a guvernérka Gretchen Whitmer má ve svém navrhovaném rozpočtu na rok 2024 4,4 milionu dolarů na státem provozovanou laboratoř pro testování marihuany.

„Výdejny se objevují všude a my se musíme ujistit, že produkt, který vydávají, je řádně testován a je eticky v pořádku,“ řekla Andrea Matti, odborná asistentka výuky na katedře chemie a ředitelka certifikačního programu. „Naučíme studenty, jak používat potřebné nástroje, správně ředit a připravovat roztoky a analyzovat data – to vše jde do analytické chemie. Je to výuka chemie měření a toho, jak se získávají.“

V současné době schválilo rekreační užívání marihuany 19 států a Kanada a pět dalších států o tom bude letos hlasovat. V loňském roce vytvořil americký legální konopný průmysl každý den více než 280 nových pracovních míst a očekává se, že se bude jen rozšiřovat.

„Je to obor pro naše studenty, kteří mají rádi chemii, ale nechtějí jít do zdravovědy,“ řekla Matti.

Během programu budou zdůrazněny techniky a vybavení specifické pro konopný průmysl a dovednosti budou použitelné v široké škále oblastí, jako je farmaceutický výzkum.

Zdroj: today.wayne.edu/

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa