Hemptoday.net: Zdá se, že Ghana má konečně zákon, který otevře trh s konopím

Hemptoday.net: Zdá se, že Ghana má konečně zákon, který otevře trh s konopím

Po záchvatech a začátcích se zdá, že Ghana má konečně legislativu, která umožní cestu trhu pro průmyslové a léčebné konopí.

Parlament země nedávno schválil dodatek Komise pro kontrolu narkotik z roku 2023, který stanoví limit THC pro konopí na 0,3 % na bázi suché hmotnosti. CBD pravděpodobně nebude volně prodejné, ale mohlo by být dostupné jako lék.

Minulé snahy

Ghanský parlament v roce 2020 schválil zákon , který legalizoval používání konopí pro lékařské a průmyslové účely, dohlížel na Narcotics Control Board (NACOB) jako na součást ministerstva vnitra. Tento zákon vyvolal kritiku zúčastněných stran a později byl zrušen nejvyšším soudem země, který jej označil za protiústavní, protože postrádal parlamentní vyjádření.

Podle nového zákona si ministerstvo vnitra ponechává dohled nad udělováním licencí na konopí a stanovení pravidel.

Zúčastněné strany z Ghany propagovaly konopí jako metodu ochrany životního prostředí a jako zdroj pro daňové příjmy. Studie čínských vědců provedená v roce 2021 naznačila, že země může pěstovat konopí jako surovinu pro export a vyrábět některé polotovary i pro domácí trh.

Oživení pro textil?

Dle průzkumu, by mohlo konopí oživit v Ghaně ochabující textilní průmysl, který v posledních letech upadal a představuje obrovskou příležitost pro konopí.

Zemědělství v Ghaně tvoří podle Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO) více než 50 % HDP země a tvoří více než 40 % příjmů z exportu.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa