Izrael oznamuje „k přístupu lékařského konopí“ velké reformy

Izrael oznamuje „k přístupu lékařského konopí“ velké reformy

Izrael by mohl brzy zaznamenat dramatický nárůst počtu pacientů s léčebným konopím, protože vláda zveřejňuje návrhy na rozsáhlé reformy zaměřené na zefektivnění přístupu. 

V pondělí (7. srpna) zveřejnilo ministerstvo zdravotnictví své velmi očekávané návrhy na reformu léčebného konopí v Izraeli, která již zaznamenala prudký nárůst cen akcií místních provozovatelů konopí . 

Tyto reformy, o kterých se očekává, že začnou být zaváděny od prosince tohoto roku, jsou podle ministra zdravotnictví Moše Arbela „skvělou zprávou pro desítky tisíc izraelských občanů a hospodářství“. 

Zatímco někteří tvrdili, že změny nejdou dostatečně daleko, aby zajistily včasný přístup mnoha pacientům, existuje všeobecná shoda, že jde o pozitivní a významný krok vpřed pro průmysl. 

Přínos reforem

Všechny nové předpisy začnou platit až od prosince letošního roku. Na základě nich budou moci lékaři vystavovat pacientům recepty, aniž by museli rok prokazovat, že alternativní léky vyzkoušeli.

Další významnou změnou, od které se očekává, že usnadní přístup pacientům a výrazně zvýší počet pacientů, je odstranění potřeby získat pro mnoho pacientů těžkopádné a časově náročné vládní licence.

Pacienti trpící rakovinou, Crohnovou chorobou, demencí, autismem, roztroušenou sklerózou, HIV a ti, kterým bylo dáno méně než šest měsíců života, budou nyní moci získat recepty od svých lékařů bez získání licence.

Reformy budou také řešit přetrvávající šedou zónu kolem regulace CBD a uvádějí, že vláda „zkoumala možnost“ zavedení definitivní legalizace.

Zdroj: businessofcannabis.com/

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa