Tvoří evropskou slávu švýcarské prosperující pokusy s přístupem k marihuaně?

Tvoří evropskou slávu švýcarské prosperující pokusy s přístupem k marihuaně?

Vzhledem k tomu, že boj za reformu konopí v evropských zemích přetrvává, Švýcarsko strategicky pokročilo a zavedlo pilotní rámec konopí pro dospělé, který se nyní stává inspirací evropských zúčastněných stran a tvůrců politiky. 

Klíčové poznatky: 

  • Švýcarský pilotní rámec konopí se ukazuje jako potenciální model pro německý „pilíř 2“. 
  • Průkopnická evropská studie THC s konopím pro dospělé, Weed Care, se pouští do své druhé fáze s rozšířenou účastí. 
  • Účastníci studie překvapivě preferovali produkty s vysokým obsahem THC před produkty s nízkým obsahem THC, přičemž uváděli kvalitu produktu jako vliv na jejich preference. 

Zatímco se země potýkají se svými reformními ambicemi utlumenými mezinárodními právními závazky, Švýcarsko tiše postupuje vpřed a činí znatelné kroky. Vzhledem k tomu, že se očekává, že se Německo bude přizpůsobovat tomuto švýcarskému rámci, a rostoucí počet německých podniků, které hledají poznatky ze Švýcarska, očekávání na spuštění rychle narůstá. 

První evropský pokus o užívání THC s konopím pro dospělé: 

První evropská studie s konopím THC pro dospělé užívající THC, uznávaná „Weed Care“, triumfálně přešla do své druhé fáze a počet účastníků se zdvojnásobil. Toto je pouze začátek mnoha pilotních studií navržených pro rychlé spuštění. 

Zahajovací proces s konopím ve Švýcarsku: 

Po bouřlivém začátku se švýcarský zahajovací pokus s konopím působivě rozšířil. Podrobnosti o vývoji rámce byly zveřejněny 28. července 2023 ministerstvem zdravotnictví Basel-Stadt. Studie, která trvala do července 2025, přitáhla významnou pozornost veřejnosti. 

Během prvních šesti měsíců byly konopné produkty přístupné pouze 180 z 374 účastníků studie. Jak je uvedeno na jejich oficiálních stránkách, tento přístup k designu výzkumu, označovaný jako „gold standard of research“, umožňuje analytikům vyhodnotit potenciální posuny ve spotřebním chování a zdravotním stavu první skupiny ve srovnání s následující skupinou. 

Co říká BRITISH CANNABIS: 

Průzkum vypadá slibně, protože během šestiměsíčního trvání, kdy účastníci museli každé dva měsíce vyplňovat podrobné dotazníky týkající se jejich zdraví a konzumních návyků, nebyly uvedeny žádné nežádoucí účinky. Účastníci projevili inklinaci k produktům s vyšším obsahem THC v kategoriích hašiš a květiny vyráběné švýcarským výrobcem Pure Production. 

Marc Brüngger, vedoucí inovací a regulace Pure Production, uvedl, že tato preference může být ovlivněna kvalitou květu s nižším obsahem THC dostupného v raných fázích. Předpokládá, že trend může pokračovat, silného hašiše se prodá třikrát více než mírných verzí, což odpovídá předpovědím spotřeby pro spuštění druhé skupiny. 

Nadcházející rozsáhlé studium: 

Koncem tohoto měsíce bude zahájen rozsáhlejší průzkum s cílem „prozkoumat účinky nákupu vybraných konopných produktů z kontrolovaného pěstování pod přísnou regulací“. Tato studie si také klade za cíl porovnat „různé modely nákupu“ s 2 100 účastníky, kterým byla udělena pravomoc pořizovat si konopí od sociálního klubu, lékárny nebo protidrogové poradny. 

Budoucí experimenty s marihuanou: 

Do konce roku mají být zahájeny další dva testy s marihuanou, v Ženevě a Lausanne, které otevírají nové obzory v oblasti reformy a užívání marihuany. Pokrok těchto švýcarských pilotních studií skutečně nabízí jiskřičku naděje dalším zemím, které usilují o reformu své politiky týkající se konopí, a poskytuje jim praktický pracovní model a poznatky, které jim umožní vydat se na jejich legislativní cesty. 

Zdroj: britishcannabis.org/

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa