Německá legalizace marihuany by mohla podnítit další evropské země, aby ji následovaly

Německá legalizace marihuany by mohla podnítit další evropské země, aby ji následovaly

Poté, co německý kabinet schválil nové zákony k legalizaci užívání a pěstování konopí dospělými pro rekreační účely, se očekává, že zbytek Evropy a Spojené království budou následovat. 

Německý návrh zákona, který ještě musí schválit Bundestag, což se očekává do konce roku, obsahuje návrhy na legalizaci držení až 25 gramů konopí pro rekreační účely, umožňující jednotlivcům pěstovat malé množství rostlin konopí a vytvářet „kluby konopí“, aby se více rozvíjelo.

Od přijetí zákona v roce 2017, který legalizoval používání konopí pro léčebné účely, byla země od té doby považována za příklad toho, jak by se trhy mohly rozšiřovat v jiných zemích – ačkoli někteří místní příznivci trhu s konopím tvrdili, že návrh zákona byl příliš zředěný a ochromený . „byrokratickým přebytkem“ .

Například Spojené království následovalo v listopadu 2018 legalizaci léčebného konopí a počty pacientů rostly odhadem o tisíc pacientů měsíčně.

Úspěch potenciálních nových německých zákonů při snižování prodeje na černém trhu a vědecké studie hodnotící účinky užívání konopí, včetně masivního projektu Twenty21, pravděpodobně ovlivní budoucí politiku ve Spojeném království i jinde. 

„Je nevyhnutelné, že velká část Evropy bude následovat Německo, a přestože už nejsme v EU, nebylo by žádným překvapením, kdyby Spojené království bylo o několik let pozadu,“ řekl Jon Robson, výkonný ředitel britské léčebné konopné kliniky Mamedica. .

Konopné společnosti po celé Evropě budou jistě pozorně sledovat vývoj v Německu.

Davinder Rao, výkonný ředitel licencovaného pěstitele konopí a dodavatele Hellenic Dynamics PLC, uvedl, že společnost je jedním z nich.

„Obzvláště důležitá bude souhra mezi rekreačním a léčebným užíváním konopí a zda to dále urychlí uznání a přijetí konopí v Německu a na dalších trzích pro léčbu zdravotních stavů,“ řekl.

Profesor Mike Barnes, neurolog, který vzdělává a školí lékaře o předepisování léčebného konopí, uvedl, že navrhovaná německá legislativa „ukazuje, že lze přijmout rozumný, ale bezpečný přístup k drogové politice a snižování škod“.

„Doufám, že vláda Spojeného království začne brát tento problém vážně a co nejdříve pokročí v paralelní politice.“

Barnes připisuje pomalý růst akceptace léčebného konopí ve Spojeném království mimo jiné opatrnosti regulátorů .  

Robson uvedl, že kroky v Německu by mohly nejen ukázat potenciální stimul pro ekonomický růst prostřednictvím nových příjmů, legálních pracovních míst a následných daní, ale mohly by přispět k destigmatizaci jeho používání.

„To neznamená, že tento přechod bude bezproblémový, protože bude vyžadovat soustředěné úsilí k zajištění toho, aby byly zavedeny přísné předpisy pro řešení zneužívání a zneužívání, stejně jako vzdělávací kampaně, které by informovaly veřejnost o zodpovědné spotřebě a podporovaly povědomí o zdraví. výhody a rizika,“ řekl.

Barnes a Robson nastolili otázky kvality a konzistence konopí dodávaného pro lékařské použití ve Spojeném království.

„Dosáhnout rovnováhy mezi dostupností a regulací je klíčem k využití výhod legalizace a zároveň omezení nezamýšlených negativních důsledků,“ řekl Robson.

„Pokud budou tyto překážky vyřešeny, úspěch lékařského trhu nevyhnutelně vydláždí cestu pro rekreační prodej dospělých, jak tomu bylo v Severní Americe a v částech Evropy, kde některé země již do roku 2024 uzákonily prodej.“

Zdroj: www.proactiveinvestors.co.uk/

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa