Obchodní skupina s konopím obviňuje v New Jersey zákonodárce z pomalého růstu

Obchodní skupina s konopím obviňuje v New Jersey zákonodárce z pomalého růstu

Přinejmenším na chvíli se New Jersey Cannabis Trade Association vyhýbala kritice státního úřadu Cannabis Regulatory Commission, když právní průmysl zabývající se plevelem v New Jersey podnikl první kroky.

Zdá se, že toto omezení je u konce. Obchodní skupina, jejíž členové ji často popisují jako obchodní komoru konopí, vydala tento měsíc zprávu, v níž obvinila státní komisi z pomalého růstu odvětví a nepříznivě srovnávala New Jersey s jinými státy s legálním konopím pro dospělé.

Úředníci tvrdí, že legální prodej konopí v New Jersey by mohl být brzy miliardovým průmyslem. Současné prodeje ale zatím nejsou. Obchodní organizace viní regulátory.

Zpráva NJCTA obviňuje státní komisi z toho, že se schvalováním pohybuje příliš pomalu a nedělá dost pro řešení pokračujícího prodeje na černém trhu, který mnozí v oblasti konopí popisují jako „starší trh“.

„Průmysl konopí v New Jersey je záměrně zadržován a brzdí plnění slibů daných obyvatelům a daňovým poplatníkům, včetně generování zvýšených daňových příjmů na podporu kritických sociálních programů,“ píše se ve zprávě. „Kromě toho CRC nedodržuje své závazky podporovat podnikatele v oblasti sociálního kapitálu a konopné podniky všech velikostí, kteří chtějí účinný regulační proces, který účinně řeší nezákonné konkurenty na trhu.“

V South Jersey byly otevřeny nové výdejny konopí a další jsou na cestě, včetně prvního v okrese Cape May, plánovaného na West Cape May. Podle srpnové zprávy obchodní skupiny ale licencovaní pěstitelé tvrdí, že poptávka se nezvýšila tak, jak se očekávalo, a legální prodej trávy stagnuje.

K 26. červenci bylo po celém státě otevřeno 37 rekreačních výdejen konopí, což je nárůst z 11, kdy prodej začal v dubnu 2022.

„Je zklamáním, že celkové prodejní čísla státu stagnovaly poté, co dosáhly devítiměsíčního plató od počátečního spuštění trhu pro dospělé,“ uvádí zpráva. „Ve srovnání s programy konopí pro dospělé v jiných menších státech se New Jersey propadá a výrazně zaostává.“

To je založeno na 20,1 milionu dolarů nových daňových příjmů z konopí v New Jersey. Obchodní skupina to srovnala s 36,6 miliony dolarů v Novém Mexiku ve stejném časovém období, což je stát s asi 2,11 miliony lidí ve srovnání s 9,27 miliony.

Nedávno legální Montana, která má 1,1 milionu lidí, loni přinesla téměř 42 milionů dolarů na spotřebních daních z konopí, zatímco Oregon se 4,2 miliony lidí přinesl více než 150 milionů dolarů.

„Základní příčina slabosti konopného průmyslu v New Jersey je jasná: Anemické tempo udělování licencí provozovatelům Cannabis Regulatory Commission udusilo legální trh,“ uvádí zpráva.

Zpráva uvádí, že to poškodilo daňové příjmy, snížilo počet nových pracovních míst a udrželo fungování nezákonného trhu a vysoké náklady na výdej konopí. Mnozí, kteří nadále kupují trávu postaru, uvádějí vysoké náklady na nákup v lékárnách, což je stížnost, která byla často vznesena i na schůzích komise.

Jeff Brown, výkonný ředitel komise pro regulaci konopí, uvedl, že státy přinášejí více konopí z daní z příjmů za vyšší sazbu.

Řekl, že právní trh v New Jersey se rychle rozšíří. Vyzval také průmysl, aby pracoval na snížení nákladů na konopí.

„Po pěti čtvrtletích růstu prodeje rekreačního konopí má trh s konopím v New Jersey v příštím roce dosáhnout 1 miliardy dolarů, během prvních dvou let legálního prodeje. NJ-CRC se doporučuje, aby NJCTA požadovala vyšší daňové příjmy. Zpráva zdůrazňuje tři státy s více než dvojnásobnou sazbou daně z konopí oproti New Jersey. Inovativní zákon New Jersey požaduje, aby se poplatek za spotřební daň ze sociálního majetku zvyšoval s poklesem cen,“ uvedl Brown v připraveném prohlášení tento týden.

„To zajišťuje nízké daně na začátku trhu, ale v budoucnu povede ke zdvojnásobení nebo ztrojnásobení státních příjmů, což zvýší investice do komunit neúměrně postižených prohibicí konopí. Rovněž nás povzbuzuje, že NJCTA zdůrazňuje potřebu nižších cen a větší konkurence. Doufáme, že jejich členové dbají na jejich vlastní výzvu k akci. Vysoké ceny udržují spotřebitele mimo legální trh a udržují nízké daňové příjmy,“ pokračovala Brownova odpověď.

Voliči v New Jersey v referendu v roce 2020 velkou měrou podpořili legální marihuanu, což vedlo k vytvoření legislativního rámce New Jersey pro nový trh a licenčního procesu, na který dohlíží CRC.

První legální prodej konopí začal v dubnu 2021, přičemž více než 12 000 zákazníků utratilo první den téměř 2 miliony dolarů.

Od té doby, obchodní skupina konopí tvrdí, že růst je bolestně pomalý, s jednou rekreační výdejnou na zhruba každých 21 200 konzumentů konopí.

„Nejenže bylo tempo licencování představenstvem CRC ostře kritizováno, ale navíc jsme viděli až příliš častou úroveň dysfunkce a svévolného rozhodování,“ píše se ve zprávě s odkazem na rozhodnutí odmítnout obnovení licence jednomu z největších pěstitelů konopí v New Jersey, rozhodnutí se rychle obrátilo na zvláštní schůzi.

Brown zůstává v naději.

„New Jersey může být předním trhem s konopím na východním pobřeží,“ řekl. „NJ-CRC se těší na spolupráci s NJCTA a všemi zúčastněnými stranami, aby se to stalo skutečností.“

Zdroj: www.pressofatlanticcity.com/

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa