Cannabis Future Network tlačí za Cannabis pěstovaný v Thajsku

Cannabis Future Network tlačí za Cannabis pěstovaný v Thajsku

Thajská síť Cannabis Future Network hledá 10 000 jmen do petice parlamentu, aby pokračoval ve čtení zákona o konopí, který by jednotlivcům umožnil pěstovat trávu doma a zakázal na pět let dovoz produktů z konopí.

Předseda sítě Prasitchai Nunual včera uvedl, že zákon se původně skládal z 95 oddílů, ale parlamentní čtení dosáhlo pouze oddílu 17 kvůli změně vlády.

V § 17 se uvádí, že jednotlivcům je povoleno pěstovat rostliny konopí doma. Zákon o konopí navíc zakazuje na pět let dovoz konopí, čímž otevírá možnosti pro domácí produkci a spotřebu.

Cannabis Future Network vytvořila brainstorming a spolupracovala s lidmi z celého Thajska, aby studovala výhody konopí s odkazem na historické použití rostliny v tradiční medicíně.

konopí Thajsko

Pan Prasitchai uvedl, že síť v pondělí uspořádala v Chiang Mai přednášku, aby diskutovala o praktičnosti zákona o konopí. Vysvětlil, že konopí není uvedeno jako narkotikum a ze zdravotních důvodů jej lze pěstovat doma. Během besedy diskutovali přítomní o způsobilosti konopné komise, předpisech pro domácí a průmyslové konopí, o licenci k pěstování konopí, o právu na obnovu a podmínkách jejího odnětí.

Panel se také zaměřil na prodej konopí, předpisy týkající se reklamy, ochranu dětí, tresty, obtěžování veřejnosti kouřením trávy a schémata pro výzkum a vývoj konopí v Thajsku.

„Rádi bychom vyjádřili své názory na vypracování dobře zaokrouhleného návrhu zákona. Doufáme, že nám nová vláda naslouchá a upřednostní prospěch lidí,“ řekl pan Prasitchai.

Síť bude cestovat po Thajsku, aby shromáždila názory lidí na zákon o konopí, a také hledala 10 000 jmen v petici za revizi zákona souvisejícího s konopím, včetně dnešní veřejné diskuse v Nakhon Si Thammarat.

Thajský zákon o konopí

9. června 2022 Thajsko vyňalo rostliny konopí a jejich nezpracované části z Kodexu narkotik , čímž se stalo první asijskou zemí, která legalizovala pěstování, prodej a používání rostliny pro lékařské a jiné schválené účely.

konopí Thajsko

Odstraněním konopí ze seznamu kontrolovaných látek bude moci soukromý sektor tyto látky legálně pěstovat, držet, prodávat a používat. Výtažky z konopí s koncentrací tetrahydrokanabinolu (THC) 0,2 % nebo vyšší nicméně podléhají regulaci podle zákona o narkotikech. S úzkými výjimkami je stále nezákonné vyrábět nebo vlastnit jakoukoli látku obsahující více než 0,2 % hmotnosti THC.

Vzhledem k tomu, že se nejnovější návrh zákona o konopí přibližuje k vyhlášení, průmysl by měl očekávat více omezení a lepší licenční rámec.

Až na několik výjimek je v současnosti dovoz tohoto zboží nezákonný. Každý, kdo si přeje dovážet pro klinické zkoušky, musí dodržovat licenční procesy thajské FDA podle zákona o bylinných produktech, s výjimkou thajských vládních agentur dovážejících takové položky pro léčbu pacientů, veřejných akademických institucí dovážejících pro výzkumné účely a kohokoli jiného.

Pokud jste thajským občanem, není nutné mít v Thajsku povolení k pěstování konopí. V Thajsku není nutná žádná licence k obchodování s konopím, konopím nebo jakýmikoli jejich nezpracovanými částmi nebo surovými pryskyřicemi (s výjimkou květů konopí a pryskyřic z nich odvozených).

konopí Thajsko

Zákon o ochraně a podpoře znalostí thajské tradiční medicíny (1999) umožňuje legální obchod s květy konopí a deriváty s platnou obchodní licencí.

V současné době zákon o zahraničním podnikání (1999) umožňuje pouze thajským podnikům s většinovým vlastnictvím zapojit se do zemědělských operací, jako je pěstování konopí.

Kromě toho zákon o ochraně odrůd rostlin (1999) uznal v říjnu 2021 rod Cannabis L. jako novou odrůdu rostlin, která si zaslouží ochranu.

Od svého vyřazení v roce 2022 zaregistroval Thajský úřad pro potraviny a léčiva více než tisíc položek souvisejících s konopím, včetně bylinných přípravků, poživatin a kosmetiky.

K datu vydání tohoto materiálu platí přechodné období týkající se zákonů a předpisů o konopí v Thajsku. Je již konec volebního období parlamentu (únor 2023) a návrh zákona o konopí (očekávaný souhrnný zákon pokrývající zbývající nevyřešené záležitosti na toto téma) ještě nebyl zveřejněn. Bude zajímavé sledovat, jak se příští stranická či koaliční administrativa dívá na konopí po nadcházejících všeobecných volbách v květnu 2023.

Zdroj: www.chiangraitimes.com

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa