Doporučení americké HHS ohledně marihuany je jako první krok ke zmírnění omezení (Video)

Doporučení americké HHS ohledně marihuany je jako první krok ke zmírnění omezení (Video)

Americké ministerstvo zdravotnictví a sociálních služeb vydalo doporučení Úřadu pro vymáhání drog ohledně politiky marihuany a vůdci Senátu to vítají jako první krok ke zmírnění federálních omezení této drogy.

WASHINGTON – Americké ministerstvo zdravotnictví a sociálních služeb vydalo doporučení Úřadu pro vymáhání drog ohledně marihuanové politiky a předsedové Senátu jej ve středu uvítali jako první krok ke zmírnění federálních omezení této drogy.

Tajemník HHS Xavier Becerra ve středu na platformě X, dříve známé jako Twitter , řekl, že agentura reagovala na žádost prezidenta Joea Bidena „poskytnout DEA plánovací doporučení pro marihuanu“.

„Pracovali jsme na tom, abychom zajistili, že vědecké hodnocení bude dokončeno a sdíleno rychle,“ dodal.

Vůdce senátní většiny Chuck Schumer ve svém prohlášení uvedl, že HHS doporučila přesunout marihuanu ze seznamu I do seznamu kontrolovaných látek podle seznamu III.

„HHS udělala správnou věc,“ řekl Schumer, DN.Y. „DEA by nyní měla dokončit tento důležitý krok k výraznému snížení škod způsobených drakonickými zákony o marihuaně.“

Změna termínu užívání drogy by snížila nebo potenciálně odstranila trestní postihy za držení. Marihuana je v současné době klasifikována jako droga seznamu I, vedle heroinu a LSD.

Podle DEA léky ze seznamu I „nemají v současné době ve Spojených státech akceptované lékařské použití, nedostatečná přijatá bezpečnost pro použití pod lékařským dohledem a vysoký potenciál ke zneužití“.

Drogy ze seznamu III „mají menší potenciál ke zneužívání než látky ze seznamu I nebo II a zneužívání může vést ke střední nebo nízké fyzické závislosti nebo vysoké psychické závislosti“. V současné době zahrnují ketamin a některé anabolické steroidy.

Biden požádal o přezkum v říjnu 2022, když omilostnil tisíce Američanů odsouzených za „prosté držení“ marihuany podle federálního zákona.

Předseda finančního výboru Senátu Ron Wyden, D-Ore., vydal prohlášení, v němž vyzývá k úplnému zrušení plánu marihuany. „Nicméně doporučení HHS přeřadit konopí jako drogu ze seznamu III není bezvýznamné,“ dodal. „Pokud bude doporučení HHS nakonec implementováno, bude to historický krok pro národ, jehož politika týkající se konopí byla mimo realitu.“ .“

Nezisková organizace US Cannabis Council v reakci na zprávu Bloomberg uvedla: „S nadšením vítáme dnešní zprávy. … Přeplánování bude mít širokou škálu výhod, včetně signalizace systému trestního soudnictví, že konopí má nižší prioritu, a poskytnutí klíčového ekonomického záchranného lana pro konopný průmysl.“

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa