Jihoafrická Cannabis společnost Limpopo se poohlíží po evropském trhu (Video)

Jihoafrická Cannabis společnost Limpopo se poohlíží po evropském trhu (Video)

Začínající Cannabis pěstitelská společnost Limpopo má za úkol vyvážet svou produkci do Evropy, přičemž hlavním cílem je Německo a skandinávský region.

44letý Mpho Makhado ze Zandrivieru nedaleko Polokwane je jedním z mála černých farmářů konopí v zemi.

Jeho příběh vyvolal velký zájem veřejnosti po návštěvě štábu SABC News na jeho farmě před několika týdny.

Náročnost pěstování Cannabis

Pěstování konopí je složitá a pracovně náročná činnost. To ve spojení s pečlivým a přísným procesem získání licence může utlumit naděje začínajícího farmáře.

V současné době má 83 černých farmářů v Jihoafrické republice licenci k pěstování léčivého konopí. Komerčně hospodaří pouze pět, kteří již pronikli na složité trhy s konopím.

Pam Mohlabe z Regulačního úřadu pro léčivé konopí říká, že je zaplaven žádostmi.

„No, řekl bych, že systém se tam dostává.“ Snažíme se zajistit, aby byl časový rámec aplikací vyřízen v krátkém časovém období, ale musím říci, že přichází spousta žádostí, ale my se jako organizace snažíme ze všech sil zvládat vše včas. “

Investice 

Vzhledem k tomu, že chladné počasí v Evropě není příznivé pro pěstování konopí, svět hledá investice v Africe. Nizozemsko a Německo se staly partnery jihoafrickým farmářům.

Nizozemský investor Bernd Bent naznačil ochotu pomoci Makhadovi dostat se na zámořské trhy.

„Viděl jsem pana Makhada ve vašich médiích, kde mluvil o tomto léčebném konopí, čímž se snaží dostat na tento obtížný trh, aby přinesl lék. Pro mě to bylo velmi zajímavé, protože jsem také i v jiných projektech v Jižní Africe a byl to pro mě okamžitý impuls navštívit mladého černého farmáře, který se snaží proniknout na tento ne snadný trh.

Německá marketérka Saima Lazar říká, že Afrika je požehnána léčivými rostlinami.

„Byl jsem na univerzitě v Limpopo, kde jsem mluvil s asociací zemědělských studentů, kde jsem je vlastně vzdělával o ekonomických výhodách této plodiny, která se stává. Nové zelené zlato a pomoc panu Makhadovi ve skutečnosti může být partnerem University of Limpopo, protože někteří zástupci jsou zde a spolu se studenty zemědělství možná budou mít své praktické experimenty na poli léčebného konopí…a potenciál a aby mě viděli, jak dovážím a vyvážím do Nizozemí a Německa a vlastně se podělím o alternativní holistické lékařské postupy, na které se specializuje, a nejen konopí, ale i další bylinnou medicínu, která obývá africkou komunitu.“

Pro Makhada znamená šíření sítě do zahraničí budoucnost pro jihoafrický průmysl léčivého konopí.

„Děkuji Německu a Nizozemsku za jejich návštěvu. Je to vzrušujicí a dodává mi to spoustu odvahy a pudu ke změně a k pokračování v tom, co dělám. To, co dělám, je vytvářet více a také vzdělávat více lidí o tom, jak můžeme změnit a více rozvíjet naši ekonomiku, zejména v konopném průmyslu.“

Mezi konopné produkty patří třeba olej, bylinné čaje a energetické nápoje.

VIDEO | Začínající farmáři Limpopo využívají pěstování konopí: 

Zdroj: sabcnews.com

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa