Burzovnisvet.cz: Aktivity společnosti Tilray v oblasti konopných nápojů: je čas nakupovat, držet nebo prodávat?

Burzovnisvet.cz: Aktivity společnosti Tilray v oblasti konopných nápojů: je čas nakupovat, držet nebo prodávat?

Teď možná není ideální doba na to, abyste se stali býky pro akcie společnosti TLRY.

Pokud vás zajímá oblast legalizujícího se konopí, už jste se možná podrobněji zabývali nejnovější akvizicí společnosti Truss Beverage, která vyrábí nápoje z konopí, společností Tilray. Výrobci konopí, jako je Tilray (NASDAQ:TLRY), často vyvolávají opatrnost investorů kvůli své historické volatilitě.

Skromná reakce trhu na významné oznámení společnosti Tilray o převzetí zbývajícího 57,5% podílu ve společnosti Truss Beverage, dceřiné společnosti Molson Coors Canada (NYSE:TAP), je překvapivá.

Akvizice společnosti Truss Beverage

Dne 18. srpna získala společnost Tilray zbývajících 57,5 % společnosti Truss Beverage od společnosti Molson Coors.

Cílem tohoto kroku je rozšířit okruh zákazníků společnosti Tilray. Generální ředitel Irwin Simon se již dříve zmínil o snaze společnosti Tilray o akvizice v oblasti lihovin a nápojů. Akvizice posiluje postavení společnosti Tilray na trhu a zefektivňuje prodej a distribuci.

Zdroj: Shutterstock

Společnost Tilray investovala do této značky nápojů značný kapitál a usiluje o zavedení nápojů na bázi THC do hlavního proudu. Společnost Tilray se soustředí především na Kanadu a může tak testovat a zdokonalovat receptury pro případnou legalizaci v USA pro rekreační účely.

Společnost Tilray pokračuje v diverzifikaci do oblasti alkoholických a konopných nápojů a získává značky společností Molson Coors a Anheuser-Busch.

To je v souladu s jejich posunem za hranice tradičního konopí. Společnost Tilray již dříve koupila od společnosti Anheuser-Busch osm značek piva a nápojů za 85 milionů dolarů, čímž získala významnou pozici v oblasti řemeslného piva v USA.

Jako špičková konopná společnost má Tilray tržní kapitalizaci 1,79 miliardy dolarů, specializuje se na nápoje a wellness produkty a v oblasti řemeslného piva v USA zaujímá páté místo.

Akvizice společnosti Tilray společností Truss je součástí strategie diverzifikace v podmínkách pomalého růstu severoamerického konopí. V souvislosti s expanzí tohoto odvětví se společnost Tilray zaměřuje na nápoje s THC a řemeslné pivo a usiluje o vedoucí postavení na kanadském trhu s konopnými nápoji pro dospělé s 36% podílem.

Společnost doufá, že tyto nápoje s obsahem konopí zajistí takový růst a ziskovost, jaké investoři očekávají.

Marže ve hře s konopím se stále více snižují, protože u tohoto produktu jde většina zisků státu v podobě daní a maloobchodníkům, dodavatelům, distributorům a nesčetným dalším společnostem, které se produktu dotýkají na cestě ke konečnému spotřebiteli.

Pokud se společnosti Tilray podaří získat nad tímto procesem větší kontrolu a stát se koncovým hráčem na tomto rodícím se trhu, je naděje, že se základní ukazatele společnosti časem zlepší.

V červenci uvedla prémiová značka RIFF společnosti Tilray na trh šumivé nápoje THC (Blue Raspberry Ice a Wild Raspberry Lemonade) s přírodními příchutěmi. Rychle působící nanoemulze THC zajišťuje rychlý účinek pro příjemný zážitek, ideální pro sólo nebo společenské příležitosti.

Blair MacNeil, prezident společnosti RIFF pro Kanadu, oznamuje, že společnost RIFF uvádí na trh konopné nápoje, které diverzifikují její kanadskou nabídku.

Příchuť Blue Raspberry Ice nabízí osvěžující, nostalgický zážitek z bobulí, dostupná jednotlivě s 10 mg THC v Albertě a Ontariu.

Zdroj: Tilray

Co tedy můžete udělat teď?

Společnost Tilray Brands je připravena na výrazný růst jako lídr v oblasti kanadského rekreačního konopí, a to i navzdory regulačním problémům. Diverzifikační úsilí prostřednictvím akvizic v oblasti alkoholu a nápojů v minulém roce zvyšuje její vyhlídky.

Společnost Tilray přitom využívá své pozice v rozvíjejícím se odvětví konopných nápojů a zároveň posiluje důvěru investorů. Nápoje s příměsí konopí jsou oblastí s vysokým růstem.

Není však přesně jasné, jak velký tento trh bude a jak ziskový bude tento počin hned od počátku.

Prozatím proto zůstaneme jako investoři stranou stranou a uvidíme, zda tato transakce dokáže posunout základní ukazatele společnosti ve prospěch investorů. Zatím si myslíme, že nějaký masivnější zásah širšího trhu je stále mimo hru. Na druhou stranu je třeba si uvědomit, že tato oblast investic je poměrně dynamická.

Autor: David Škvára

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa