Reuters.com: Thajský premiér: „Nesouhlasím s rekreačním užíváním“ konopí

Reuters.com: Thajský premiér: „Nesouhlasím s rekreačním užíváním“ konopí

BANGKOK 15. září (Reuters) – Nový thajský premiér Srettha Thavisin se v pátek vyslovil proti rekreačnímu užívání konopí, ale řekl, že jeho administrativa bude pokračovat v politice podporující pouze jeho lékařské využití.

Thajsko se loni stalo první zemí jihovýchodní Asie, která dekriminalizovala konopí. Nicméně do týdne od tohoto kroku vydalo řadu uspěchaných, dílčích nařízení, aby omezilo jeho potenciální nekontrolované užívání, a to i dětmi.

„Politika konopí bude pouze pro léčebné konopí. Pokud jde o rekreační užívání, s tím nesouhlasím,“ řekl v rozhovoru pro thajský zpravodajský web The Standard.

Thajská strana Pheu Srettha vede 11ti strannou koaliční vládu, která se ujala moci v srpnu. Její největší partner, strana Bhumjaithai, za poslední vlády úspěšně vedla dekriminalizaci konopí.

Obě strany uvedly, že podporují pouze lékařské použití.

Odhaduje se, že konopný průmysl v zemi bude mít v příštích několika letech hodnotu až 1,2 miliardy dolarů, přičemž v turisticky atraktivních místech vyrostou tisíce podniků.

„Zneužívání drog je pro zemi velkým problémem, který byl nedostatečně řešen… konopí se musí užívat lékařsky,“ řekl Srettha.

Srettha v rozhovoru také řekl, že plánuje přilákat zahraniční investory na setkání s podnikateli v New Yorku, když se zúčastní zasedání Valného shromáždění OSN koncem tohoto měsíce.

Autor: Reuters

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa