Denvergazette.com: Alkotester na marihuanu? Studie CU Boulder říká, že je to složité

Denvergazette.com: Alkotester na marihuanu? Studie CU Boulder říká, že je to složité

Malá předběžná studie vědců z University of Colorado-Boulder naznačuje, že vyvinutí dechového testu pro uživatele konopí bude výzvou, pokud je to vůbec možné.

Studie „proof of concept“ , zveřejněná na začátku tohoto roku v Journal of Breath Research , byla prvním krokem v projektu mezi univerzitou a Národním institutem pro standardy a technologie s cílem vyvinout standardizovanou praxi pro odhalování poškození konopím.

Policisté už desítky let zjišťují alkohol v krvi řidičů pomocí alkotesterů.

Ukázalo se, že něco podobného u konopí není tak jednoduché.

„V našem pilotním výzkumu jsme zjistili, že u pravidelných uživatelů konopí nevypadá jejich dech přibližně hodinu po užití úplně jinak než jejich výchozí měření ve dnech, kdy vůbec neužívali,“ Cinnamon Bidwell, CU Boulder. Profesor psychologie a neurovědy, uvedl v tiskové zprávě. „To naznačuje, že to nebude snadné a že je třeba provést mnohem pečlivější výzkum, aby to bylo správně.“

CU Boulder získala grant ve výši 600 000 $ od Národního institutu pro standardy a technologie, aby mohla pokračovat ve svém výzkumu.

Na rozdíl od alkoholu, u kterého existuje korelace mezi koncentrací v krvi a ovlivněním, více Delta-9-tetrahydrokanabinolu neboli THC konzumovaného z konopí se nerovná větší intoxikaci.

Autoři dospěli k závěru, že výsledky studie „nepodporují myšlenku, že detekce THC v dechu jako jediné měření by mohla spolehlivě indikovat nedávné užívání konopí“.

„Existuje velký komerční podnik, který říká, že to je nejen proveditelné, ale již existuje,“ řekl Bidwell. „Ale věda tam ještě není.“

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa