420Intel.com: Leafly řeší právní spor o Tupacovu fotku

420Intel.com: Leafly řeší právní spor o Tupacovu fotku

Cannabis market Leafly řeší spor o autorská práva ohledně používání fotografií s Tupacem.

Fotograf se domáhá odškodnění u soudu poté, co zjistil, že web o konopí Leafly použil jeho fotografie rapperů Snoop Dogga a Tupac Shakura.

Společnost Leafly, která poskytuje recenze spotřebitelských produktů a umístění výdejen, byla žalována T. Ericem Monroem poté, co fotograf tvrdil, že webová stránka byla nezákonně zveřejněna a zobrazila jeho fotografii.

Podle Green Market Report se údajné porušení týkalo článku o bluntech – doutnících, které obsahují marihuanu.

Příspěvek Leafly obsahoval portrét Tupaca a Snoop Dogga vedle sebe, který obsahoval popisek vysvětlující, že to byl Tupac, kdo učil Snoopa, jak dělat blunty. Rapper Drop It Like It’s Hot kouřil 10 bluntů denně.

Podle soudních dokumentů však Monroe na fotkách Tupaca a Snoop Dogga nebyl připsán. Fotograf říká, že je jediným vlastníkem fotografií a má na ně výhradní práva. Kromě toho zaregistroval díla u Úřadu pro autorská práva Spojených států a říká, že nepovolil Leafly používat jeho fotografie.

„Monroe žádným způsobem nepovolila obžalovaným… kopírovat, reprodukovat, duplikovat, šířit, distribuovat nebo vytvářet odvozená díla z předmětné fotografie,“ stojí v žalobě.

Monroe tvrdí, že Leafly „vědomě vyvolala, podílela se na nelegální reprodukci a distribuci Fotografie předmětu, napomáhala jí a naváděla na ni a profitovala z ní. Také říká, že v lednu kontaktoval web o trávě a ten nereagoval.

Fotograf požádal soud, aby určil náhradu škody, kterou mu dluží, a požádal, aby Leafly uhradila jeho právní náklady.

Monroe se rozhodl podat případ v New Yorku, přestože žije v New Jersey a Leafly se nachází ve státě Washington.

Fotografova práce byla uvedena v časopisech Thrasher a XXL a jeho objektivem prošly hip hopové legendy 90. let včetně Nas, Big L a The Fugees.

Zdroj: 420ibntel.com, petapixel.com/

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa