Thethaiger.com: Nejvyšší soud zamítl případ konopí proti bývalému ministrovi zdravotnictví Anutinovi

Thethaiger.com: Nejvyšší soud zamítl případ konopí proti bývalému ministrovi zdravotnictví Anutinovi

Nejvyšší správní soud ukončil žalobu na bývalého ministra veřejného zdravotnictví Anutina Charnvirakulu kvůli legalizaci konopí. Žalobci, kteří proti bývalému ministrovi podnikli právní kroky, byli kategoricky definováni jako přímé oběti legalizace konopí, a proto byl jejich případ zamítnut.

Tato zpráva následuje v návaznosti na dřívější rozhodnutí správního soudu, který rovněž případ zamítl, čímž jej fakticky stáhl z právního radaru. Dr Smith Srisont, prezident Thajské asociace soudních lékařů , spolu se šesti opozičními poslanci předchozí administrativy byli žalobci, kteří uvedli kola tohoto případu do pohybu.

Protestovali u soudu proti bývalému ministru veřejného zdraví Anutinovi a dalším dvěma jednotlivcům a tvrdili, že jejich rozhodnutí odstranit konopí z národního seznamu narkotik bylo v rozporu se zákonem.

Soud však tuto konopnou žalobu zastavil s tím, že ji nelze dále vést u správního soudu. Důvodem je nedostatek postavení přímé oběti žalobců. Soud zdůraznil, že stěžovatelé nejsou považováni za přímé oběti legalizace konopí, čímž bylo zrušeno jejich právo podat tento případ.

Anutin byl dlouho velkým zastáncem konopí a byl nedílnou součástí jeho legalizace. Poté, co byla rostlina odtajněna jako droga a její růst a prodej byly legalizovány s velmi malou regulací nebo dohledem, mnozí to považovali za chybu. Ale Anutin to neznepokojilo.

Pokus o kriminalizaci byliny loni opět pokrčil rameny s tím, že debata o konopí je rozhodnuta a hotovo. Odpůrci legalizace nadále prosazují, aby bylo konopí překlasifikováno na narkotikum typu 5, což by bylo v kompetenci Úřadu pro kontrolu narkotik. Ale Anutin říká, že legalizace konopí je pro lékařské účely a nepovede k nárůstu nelegálního užívání nezletilými lidmi.

Minulý týden Anutin znovu potvrdil svůj závazek a vyzval k pokračování současné politiky léčebného konopí pod nadcházejícím ministerstvem zdravotnictví. Tvrdí, že pokud je konopí užíváno správně, poskytuje uživatelům nesmírné výhody.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa