Bankingdive.com: USA senátní panel bude hlasovat o zákonu o konopném bankovnictví

Bankingdive.com: USA senátní panel bude hlasovat o zákonu o konopném bankovnictví

Návrh zákona o obou stranách, který prošel Sněmovnou sedmkrát, ale ještě neprošel Senátem, je naplánován na hlasování výboru 27. září.

Očekává se, že bankovní výbor Senátu bude tento měsíc hlasovat o návrhu zákona, který by finančním institucím usnadnil obsluhu legálních podniků s konopím, informovaly v pátek Politico a Bloomberg .

Zákon o bezpečném a spravedlivém vymáhání bankovnictví pro obě strany , který byl nabízen jako řešení pro konopný průmysl založený převážně na hotovosti, je naplánováno na hlasování výboru 27. září.

Zatímco určitá forma užívání je legální ve 40 státech a ve Washingtonu, DC, konopí je stále nelegální na federální úrovni, což znamená, že většina bank není ochotna tomuto odvětví sloužit. Zastánci zákona o bezpečném bankovnictví říkají, že nedostatečný přístup k bankovním službám je bezpečnostní problém, protože většina konopných výdejen je nucena obchodovat v hotovosti, což z nich dělá cíle pro krádeže.

Předseda senátní většiny Chuck Schumer, D-NY, minulý měsíc označil legislativu za prioritu a dodal, že zákonodárci „dělají dobrý pokrok“.

Tyto poznámky daly zainteresovaným stranám konopí a bankovního průmyslu naději, že by se opatření mohlo konečně prosadit v komoře, kde se historicky zastavilo. 

Návrh zákona, který byl poprvé představen před 10 lety, prošel sněmovnou sedmkrát, ale ještě neprošel Senátem. 

Senátor Steve Daines, R-MT, který spolu se senátorem Jeffem Merkleym, D-OR, představil senátní verzi zákona, minulý týden řekl NBC News , že je „opatrně optimistický“ ohledně vyhlídek SAFE a dodal, že věří, že legislativa má “Dost hlasů, aby to prošlo.”

Předseda výboru Sherrod Brown, D-OH, také zasáhl optimistický tón a řekl Marihuana Moment minulý týden, že navzdory některým drobným odlehlým problémům „doufáme, že dostaneme lidi na palubu a získáme silný hlas.“

Zatímco cíl zákona pomoci konopnému průmyslu vstoupit do bankovního sektoru získal podporu na obou stranách uličky, několik zákonodárců bylo v rozporu s některými detaily zákona.

Sekce 10, část SAFE Banking, která se zabývá požadavky na žádosti o ukončení vkladového účtu a příkazy, byla senátorem Jackem Reedem, D-RI označena jako příliš široká, a řekl, že jazyk by se měl týkat pouze podniků souvisejících s konopím.

Text byl přidán do zákona v roce 2019, aby si získal přízeň republikánů, kteří se obávali, že banky by mohly zákon využít k tomu, aby odmítly půjčovat dlužníkům spojeným s kontroverzními odvětvími, jako jsou výrobci zbraní a poskytovatelé půjček před výplatou, podle Politico . 

Reed však tvrdil, že široká povaha textu by zabránila regulačním orgánům zasáhnout proti špatným aktérům, kteří pro banky představují skutečné riziko.

Snaha zákonodárců dostat návrh zákona o konopném bankovnictví před hlasování v Senátu přichází uprostřed širšího úsilí o reformu konopí. 

Návrh zákona, který v dubnu znovu předložili zástupci Dave Joyce, R-OH, a Alexandria Ocasio-Cortez, D-NY, se snaží odstranit odsouzení za konopné přestupky .

Bidenova administrativa také sleduje reformu konopí . 

Prezident Joe Biden loni v říjnu oznámil exekutivní opatření k prominutí všech dřívějších federálních trestných činů prostého držení marihuany a vyzval guvernéry, aby následovali příklad státních trestných činů.

Bílý dům také naléhal na ministra zdravotnictví a sociálních služeb a ministerstvo spravedlnosti, aby přezkoumaly označení konopí jako drogy seznamu 1.

Mezitím ministerstvo zdravotnictví a sociálních služeb doporučilo, aby Úřad pro kontrolu drog překlasifikoval konopí na látku s nižším rizikem, seznam III, uvedl minulý měsíc The Washington Post .

Autor: Anna Hrushka

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa