Businesswire.com: Zpráva o velikosti trhu s léčebným konopím v Maroku, podílu a trendech v roce 2023

Businesswire.com: Zpráva o velikosti trhu s léčebným konopím v Maroku, podílu a trendech v roce 2023

DUBLIN–( BUSINESS WIRE )– Zpráva „Velikost trhu s léčebným konopím v Maroku, podíl a trendy analýzy podle produktu (květ, olej a tinktury), podle aplikace (chronická bolest, Tourettův syndrom, rakovina, deprese a úzkost) a segment Do nabídky ResearchAndMarkets.com byla přidána zpráva Forecasts, 2023-2030″ .

Očekává se, že velikost trhu s léčebným konopím v Maroku do roku 2030 dosáhne 537,70 milionů USD a zaznamená CAGR 48,0 %

Legalizace a regulace produkce a exportu konopí v Maroku vydláždily cestu pro rozvíjející se průmysl, který nabízí ekonomické příležitosti a vytváření pracovních míst. Celosvětová poptávka po léčebném konopí nadále roste, což je dáno rostoucím uznáním jeho terapeutického potenciálu. Proaktivní kroky marocké vlády k legalizaci a regulaci konopného sektoru reagují na celosvětovou poptávku po legální marihuaně, zejména léčebném konopí.

Historická role Maroka jako jednoho z největších světových producentů marihuany v severním regionu mu dává příznivou pozici na trhu. Toto odvětví však již léta funguje neformálně a bez regulace. Nyní, s formalizací, má Maroko za cíl využít ekonomické výhody tohoto odvětví a uspokojit poptávku po legální marihuaně.

Adopce marihuany pro lékařské účely zažívá vzestup díky zvýšenému povědomí o jejích přínosech pro zdraví a dostupnosti prostřednictvím legálních kanálů. V zemích, kde je marihuana legalizována nebo dekriminalizována, se nelegální nákupy výrazně snížily.

Legalizace navíc poskytuje vládám zdroj příjmů prostřednictvím daní, které lze přidělit na kritické rozvojové programy v oblasti vzdělávání a infrastruktury. V důsledku toho legalizace podnítila poptávku a snížila vliv nezákonného trhu.

Nicméně marocký trh může narazit na překážky kvůli regulačním omezením, včetně omezeného přístupu pacientů, přísných licenčních požadavků a omezení typu produktu. Tato omezení mohou navzdory celkově pozitivnímu výhledu bránit růstu trhu.

Složitý regulační proces schvalování může odradit potenciální účastníky a omezit inovace v tomto odvětví. Kromě toho, zatímco se chápání marihuany v lékařské komunitě vyvíjí, veřejné vnímání a stigma kolem jejího užívání, a to i pro lékařské účely, může bránit širokému přijetí.

Navzdory těmto výzvám je marocký trh s léčebným konopím významným příslibem. Jak regulační rámce dozrávají, výzkum postupuje a informovanost roste, průmysl je připraven na dlouhodobý úspěch. Vzhledem k tomu, že vláda uznala ekonomické výhody a rostoucí globální poptávku po marihuaně, trh je přínosem pro pacienty, podniky a širší ekonomiku.

Nejdůležitější zprávy o marockém trhu s léčebným konopím

  • Na základě produktu je trh rozdělen na květiny, oleje a tinktury. Segment olejů a tinktur držel v roce 2022 většinu podílu na výnosech 51,3 %
  • Očekává se, že segment olejů a tinktur poroste během prognózovaného období nejrychleji CAGR o 48,8 %
  • Na základě aplikace držela chronická bolest v roce 2022 většinový podíl 27,3 %. Její růst lze přičíst výzkumům naznačujícím příznivé účinky marihuany při zmírňování bolesti a významnému výskytu chronické bolesti
  • Očekává se, že segment Tourettova syndromu během prognózovaného období poroste o významnou CAGR 54,0 %, a to díky rostoucímu počtu pacientů, kteří zkoumají potenciální přínosy léčby na bázi marihuany.

Konkurenční krajina

  • Bio Cannat
  • PharmaCielo Ltd

Dynamika trhu

Analýza tržního ovladače

  • Rostoucí adopce lékařské marihuany pro léčbu chronických nemocí
  • Odstranění černého trhu legalizací
  • Rostoucí konopná turistika v zemi

Analýza tržního omezení

  • Nižší přístup marihuany na trh kvůli absenci legalizačních programů
  • Vysoké ceny lékařské marihuany na velkých a zavedených trzích

Legalizace léčebného konopí pro vybrané indikace

  • Průnik a mapování vyhlídek růstu

Historie lékařského použití konopí

Nástroje pro analýzu trhu s léčebným konopím v Maroku

  • Marocký trh s léčebným konopím – analýza PESTLE
  • Marocký trh s léčebným konopím – Porterova analýza

Dopad COVID-19 na marocký trh s léčebným konopím

Scénář a statistiky marockého léčebného konopí

  • Měřítko marockého průmyslu konopí
  • Legalizace konopí a budoucnost konopného průmyslu
  • Regulační scénář
  • Nelegální obchodní cesty s konopím

Role držitelů licence na konopí a jejich vztah k farmářům a producentům

Globální společnosti a jejich strategie vstupu na trh pro africký průmysl konopí

Další informace o této zprávě naleznete na adrese https://www.researchandmarkets.com/r/irm186

O ResearchAndMarkets.com

ResearchAndMarkets.com je předním světovým zdrojem zpráv o mezinárodních průzkumech trhu a tržních dat. Poskytujeme vám nejnovější údaje o mezinárodních a regionálních trzích, klíčových průmyslových odvětvích, špičkových společnostech, nových produktech a nejnovějších trendech.

Kontakty

ResearchAndMarkets.com
Laura Wood, hlavní tisková manažerka
press@researchandmarkets.com
Pro úřední hodiny EST Volejte 1-917-300-0470
Pro USA/CAN volejte zdarma 1-800-526-8630
Pro úřední hodiny GMT Volejte +353-1- 416-8900

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa