USA – Kalifornský senát schválil legislativu pro vytvoření Coffeeshopů

USA – Kalifornský senát schválil legislativu pro vytvoření Coffeeshopů

Kalifornský senát schválil 7. září legislativu, která by ve státě vytvořila konopné kavárny.

Assembly Bill 374 , představený v únoru Assemblyman Matt Haney, D-San Francisco, prošel shromážděním v červnu v poměru 64:9. Návrh zákona, který ve čtvrtek schválil Senát v poměru 33:3, nyní míří zpět do shromáždění k souběžnému hlasování, než se potenciálně dostane na stůl guvernéra Gavina Newsoma.

Legislativa by opravňovala místní vlády, aby umožnily malým maloobchodníkům s konopím „diverzifikovat své podnikání potravinami a nealkoholickými nápoji,“ řekl Haney.

AB 374 by také umožnilo těmto konopným podnikům pořádat živou hudbu a další představení, podle tiskové zprávy Haneyho kanceláře.

Haney uvedl jako inspiraci pro svou legislativu zhruba 700 Coffeshopů po celém Nizozemsku, které přitahují 1,5 milionu turistů ročně.

„Spousta lidí si chce užít legální konopí ve společnosti ostatních a mnoho lidí to chce udělat při popíjení kávy, pojídání koláčku nebo poslechu hudby,“ uvedl Haney ve veřejném prohlášení. „Neexistuje absolutně žádný dobrý důvod pro z ekonomického, zdravotního nebo bezpečnostního hlediska, že by to stát měl učinit nezákonným. Pokud chce autorizovaný maloobchod s konopím prodávat také šálek kávy a sendvič, měli bychom umožnit městům, aby to umožnili a přestali tyto malé podniky brzdit.“

Autor: MELISSA SCHILLER

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa