Poradní výbor pro konopí Panenských ostrovů zveřejnil návrh pravidel pro Cannabis průmysl

Poradní výbor pro konopí Panenských ostrovů zveřejnil návrh pravidel pro Cannabis průmysl

Guvernér Albert Bryan Jr. v lednu podepsal zákon o legalizaci užívání marihuany pro dospělé. Navrhovaná nařízení pokrývají jak trhy pro lékařské účely, tak pro dospělé.

Úředníci na Amerických Panenských ostrovech pracují na spuštění regulovaného trhu s konopím od chvíle, kdy voliči v roce 2014 schválili legalizaci léčebného konopí, a minulý týden regulační orgány udělaly další krok ke komerční produkci a prodeji.

Ministerstvo pro licencování a spotřebitelské záležitosti Panenských ostrovů (DLCA) oznámilo 8. září, že Poradní výbor pro konopí Panenských ostrovů (VICAB) vydal návrh pravidel pro trhy s léčbou a pro dospělé, čímž zahájilo období pro veřejné připomínky, které potrvá do 10. října.

Zákonodárci v roce 2018 schválili zákon o péči o pacienty s léčebným konopím, který má implementovat voliči schválenou iniciativu léčebného konopí z roku 2014, a přestože VICAB schválil konečný návrh pravidel programu v srpnu 2022, nařízení byla pozastavena, protože legislativa o užívání dospělými učinila své. cesta ke stolu guvernéra Alberta Bryana Jr. minulý rok.

Bryan podepsal zákon o používání pro dospělé v lednu 2023 a zákon vyžaduje, aby byla nařízení přijata do dvou let.

Návrh pravidel zveřejněný minulý týden nastiňuje kvalifikační podmínky pro pacienty s léčebným konopím, včetně rakoviny, glaukomu a posttraumatické stresové poruchy (PTSD), mimo jiné. Snad nejpozoruhodnější je, že navrhovaná nařízení by pacientům umožnila přístup ke konopí pro „jakýkoli stav, na který by lékař předepsal opiát proti bolesti“, stejně jako „jakýkoli jiný stav, který je písemně potvrzen lékařem, který podle odborného názoru pro praktického lékaře by potenciální přínosy léčebného použití konopí pravděpodobně převýšily zdravotní rizika pro kvalifikovaného pacienta.

Legislativa, kterou Bryan podepsal na začátku tohoto roku, nazvaná Zákon o užívání konopí na Panenských ostrovech, legalizovala užívání konopí pro dospělé ve věku 21 let a starší, stejně jako pro svátostné užívání členy zavedených rastafariských organizací.

Návrh zákona uvalil 18% daň na prodej konopí a nasměroval výnosy na financování ministerstva sociálních služeb, jakož i sociálních služeb souvisejících s bezdomovectvím, zneužíváním návykových látek a poradenství. Registrovaní pacienti s léčebným konopím jsou ze zákona osvobozeni od daně.

Návrh pravidel pro toto odvětví nyní přezkoumává Úřad pro regulaci konopí, VICAB a ministerstvo spravedlnosti.

Zdroj: cannabisbusinesstimes.com/

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa