Reuters.com: Nové marihuanové ETF zasáhly blok uprostřed růstu akcií

Reuters.com: Nové marihuanové ETF zasáhly blok uprostřed růstu akcií

19. září (Reuters) – Subversive Capital Advisor v úterý spustil svůj šestý fond obchodovaný na burze – Subversive Cannabis ETF – právě ve chvíli, kdy nedávné kroky USA ke zmírnění omezení vyvolaly rally v pot akciích.

Akcie marihuanových společností od konce minulého měsíce prudce vzrostly poté, co návrh americké zdravotnické agentury překlasifikovat ji na látku s nižším rizikem zvýšil očekávání legalizace na federální úrovni.

„Nevěříme, že takto politicky rozdělený kongres bude smysluplně jednat v oblasti konopí na federální úrovni,“ uvedl v poznámce Christian H. Cooper, portfolio manažer fondu.

„Věříme však, že regulační přechod na status Schedule III významně mění trajektorii tohoto podnikání ve Spojených státech bez zásahu Kongresu.“

Konopné ETF jako AdvisorShares Pure US Cannabis a menší Roundhill Cannabis ETF zatím tento měsíc poskočily o více než 25 %.

„Zisky těchto tematických ETF by mohly přetrvat,“ řekl Todd Rosenbluth, vedoucí výzkumu ve VettaFi.

„Jedná se však o relativně přeplněný segment s ETF od AdvisorShares, Amplify, Global X, Roundhill mimo jiné nabízejících produkty s delšími záznamy.“

Pozornost investorů také sleduje zákon SAFE Banking Act, zásadní právní předpis, který by konopnému průmyslu usnadnil přístup k bankovním službám.

„Trh opět získává naději, ale skutečným katalyzátorem bude, zda získají bezpečné bankovnictví, či nikoli, a zda bude či nebude odtajněno,“ řekl Thomas Hayes, předseda představenstva společnosti Great Hill Capital.

Subversive Cannabis ETF se v tenkém raném obchodování snížil.

Aktivně spravovaný fond bude investovat nejméně 80 % svých čistých aktiv do společností, které jsou přímo zapojeny do globálního sektoru konopí, uvedl Subversive Capital v prohlášení.

Green Thumb Industries (GTII.CD) , Verano Holdings (VRNO.CD) a Curaleaf Holdings (CURA.CD) patří od úterý mezi top holdingy nového ETF, podle webu Subversive Capital.

Fond má správcovský poplatek 0,75 %.

Autor: Bansari Mayur Kamdar

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa