Rhodeislandcurrent.com: Zastánci konopí se na Rhode Islandu snaží vychytat poslední mouchy, aby se ochránili před vykořisťováním

Rhodeislandcurrent.com: Zastánci konopí se na Rhode Islandu snaží vychytat poslední mouchy, aby se ochránili před vykořisťováním

HOPE VALLEY – Zatímco nově vytvořená státní komise pro kontrolu konopí začíná připravovat předpisy o začínajícím odvětví rekreačního marihuany na Rhode Islandu, skupina pracovníků a zastánců konopí již pracuje na prosazení některých vlastních doporučení.

Skupina asi 30 lidí, stále mokrá deštěm, se v pondělí večer sešla na farmách Lovewell Farms se sídlem v Hopkintonu, aby se zaměřila na aspekt, který komisaři slíbili upřednostnit : opatření sociální spravedlnosti pro potenciální majitele podniků, která byla s největší pravděpodobností ovlivněna válkou proti drogám.

Od dubna Salmon a další zastánci prohlíželi státní 115stránkový zákon o konopí, aby uzavřeli mezery a zajistili, že Rhode Island může být vzorem pro zbytek země. Stát však již vyniká nejvyššími licenčními poplatky v Nové Anglii.

„Je to pořádná snaha,“ řekla skupině Zara Salmon, zakladatelka značky rostlinného životního stylu CRAVEInfused založené na Providence. „Ale nic není nemožné – s komunitou a organizací můžeme jít proti Big Cannabis. Máme tohle.“

Zákon o konopí na Rhode Island umožňuje 24 maloobchodních licencí. Z toho je šest vyhrazeno pro žadatele o sociální spravedlnost a dalších šest je vyhrazeno pro družstva vlastněná dělníky. Zákon o legalizaci konopí uvádí, že žadatel o sociální spravedlnost je někdo, kdo byl „neúměrně ovlivněn trestním prosazováním zákonů o marihuaně“, ale zákon ve znění ponechává určitý prostor pro vykořisťování, řekl Salmon. 

Účastníci shromáždění se rozdělili do menších moderovaných skupin, aby diskutovali o kvalifikaci pro sociální spravedlnost, financování žadatelů o sociální spravedlnost, vzdělávání a technických službách v oblasti konopí, laboratorní testování, způsoby, jak zabránit monopolům, a typy licencí. K účasti na pondělním zasedání byli pozváni tři členové komise pro kontrolu konopí, ale žádný se nezúčastnil.

Bylo tam alespoň zastoupení státu, protože na shromáždění vystoupil poslanec David Morales, demokrat z Providence, který hovořil o důležitosti návrhů, které může skupina předložit státním úředníkům.

Řekl, že zatímco zákon o konopí na Rhode Islandu patří mezi nejprogresivnější v zemi, existuje prostor pro růst, protože rekreační průmysl získává své pevné základy. Morales řekl, že vstup na trh s konopím by měl být přístupný všem bez ohledu na příjem.

„Dal bych argument, že právě teď je to systém pay-to-play,“ řekl s tím, že potenciální lékárny stojí 15 000 dolarů za vstup do loterie, aby byla zvážena žádost. „Mnoho z nás nemá počáteční náklady na to, abychom byli součástí loterie.“

Bariéry kapitálu

Loterie není jediným nákladem na založení lékárny. 

Podle zákona o konopí z Rhode Island musí maloobchodní provozy zaplatit poplatek ve výši 125 000 USD ministerstvu obchodní regulace (DBR) za prodej rekreační marihuany pro dospělé a zaplatit roční licenční poplatek 500 000 USD.

I když tento poplatek nezní pro zavedenější podniky skličující, většina zasažená válkou proti drogám nemá kapitál, aby s těmito požadavky držela krok.

„Nemají tu hotovost,“ řekla Sarah Ouchová, bývalá zaměstnankyně v lékárně Greenleaf se sídlem v Portsmouthu, která nyní pracuje pro DBR.

Connecticutu je licenční poplatek 25 000 USD a 50 000 USD za obnovení (ačkoli náklady pro žadatele o sociální spravedlnost jsou pouze 25 000 USD). V Massachusetts činí poplatek za podání žádosti až 2 000 USD v závislosti na velikosti maloobchodního zařízení a roční poplatek až 50 000 USD.

Poplatek za přihlášku v Maine je 5 000 USD a ve Vermontu 1 000 USD . New Hampshire stále zvažuje legalizaci rekreačního konopí .

Salmonová řekla, že by ráda viděla snížení těchto poplatků pro žadatele o sociální spravedlnost, podobně jako v Connecticutu.

Argumentoval bych tím, že právě teď je to systém pay-to-play. – poslanec David Morales, demokrat z Providence

Dalším řešením, které navrhla organizátorka United Food and Commercial Workers Local 238 Emma Karnes, je, aby Komise pro kontrolu konopí nabídla žadatelům o sociální kapitál „provizorní licence“, které by státu umožnily provést důkladnou kontrolu podnikatelského plánu před tím, než nabídne oficiální licenci. . 

Tato licence, řekl Karnes, by alespoň umožnila startupům v oblasti sociálního kapitálu mít lepší šanci zajistit si financování od investorů, protože mohou ukázat, že jsou na cestě k otevření.

„Právě teď nikdo nechce být prvním rizikem u dveří,“ řekla.

Ačkoli dočasné licence nejsou jednou z pěti jmenovaných v zákoně o konopí na Rhode Islandu, zákon zmocňuje Komisi pro kontrolu konopí k vydávání dalších typů nebo tříd.

Zákon o konopí na Rhode Island umožňuje 24 maloobchodních licencí. Z toho je šest vyhrazeno pro žadatele o sociální spravedlnost a dalších šest je vyhrazeno pro družstva vlastněná dělníky.

 Providence Rep. David Morales (stojící) říká zastáncům konopí, že jejich práce pomůže politickým vůdcům Rhode Islandu v budoucích rozhodnutích souvisejících s konopím (Christopher Shea/Rhode Island Current)

Veškerá politika je místní

Karnes uvedl, že další překážkou, které budou žadatelé čelit, je získání schválení jakoukoli obcí, ve které doufají, že si zřídí obchod. 

Řekla, že v sousedním Massachusetts bylo mnoho navrhovaných ošetřoven sestřeleno „zdánlivě bezdůvodně“ z místních zón. 

„Všechno je politické,“ řekla.

Aby to napravil, Karnes řekl, že Massachusettská komise pro kontrolu konopí navrhla pokyny , které mají zajistit, aby místní rady stanovily důvody pro schvalování nebo odmítání výdejen – což zase pomáhá žadatelům vědět, co mají dát dohromady.

Karnesová řekla, že by ráda viděla podobné pokyny vydané komisí na Rhode Islandu.

„Jako všechno, chceme udělat to, co udělal Massachusetts, opravit to a vylepšit,“ řekl Karnes s úsměvem.

 Ryan Plante, ředitel zahradnictví společnosti Lovewell Farms, nabízí prohlídku provozů pěstování konopí v jediném venkovním zařízení na pěstování konopí na Rhode Islandu. (Christopher Shea/Rhode Island Current)

Jak by měla vypadat sociální spravedlnost?

Dalším dalším problémem, který zastánci doufají, že se bude zabývat, je definice žadatele o sociální spravedlnost.

Losos zdůraznil, že žadatelům stačí, aby alespoň 51 % jejich pracovní síly byli bývalí drogoví delikventi nebo bydleli v zasažené komunitě, zatímco majitel nemusí.

„To je plantáž,“ řekla Raquel Baker, která pracuje pro PVD Flowers Cooperative, výdejnu konopí, která se v únoru zaregistrovala u úřadu ministra zahraničí. 

Losos uvedl, že stát musí být obzvláště pečlivý při prověřování žádostí, protože stát povoluje pouze šest licencí sociální spravedlnosti.

Losos také vyjádřil znepokojení nad tím, jakou pomoc dostávají žadatelé o sociální spravedlnost a dotčené komunity. Zákon uvádí, že kromě počátečního licenčního poplatku ve výši 125 000 USD mají být všechny zbývající poplatky vybrané státem umístěny na „lékařský licenční účet marihuany“.

Všechny zbývající příjmy by šly do všeobecného fondu státu.

„Pro fond nebude dost peněz,“ řekl Salmon. „Pokud použijete všech 24 licencí najednou, budeme mít maximálně 3 miliony dolarů.“

„Aha, takže si nás jen zahráli,“ řekl Baker.

V zákoně o legalizaci je jedna prospěšná mezera, řekl Salmon. S nyní vytvořenou Komisí pro kontrolu konopí uvedla, že zákon zmocňuje stát k tomu, aby přesměroval více poplatků do fondu sociálního kapitálu, který mohou žadatelé o sociální kapitál použít – což je podle ní ona a její další advokáti prosazovat.

Salmonová řekla, že ona a další obhájci doufají, že jejich konečné návrhy nařízení budou pro komisi připraveny do konce listopadu, se způsoby, jak nově definovat žadatele o sociální spravedlnost na Valné shromáždění do ledna.

„Je to jen brát věci jeden den po druhém,“ řekl Salmon.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa