Manilatimes.net: Filipíny zpět legalizují lékařskou marihuanu

Manilatimes.net: Filipíny zpět legalizují lékařskou marihuanu

(AKTUALIZACE) Legalizaci marihuany pro terapeutické účely podporuje většina Filipínců, ukázala nedávná studie nezávislého think-tanku Capstone-Intel Corp.

Průzkum, který proběhl od 1. do 10. srpna, zjistil, že 63 procent z 1205 respondentů upřednostňuje legalizaci lékařské marihuany, pokud její zastánci „provádějí další výzkum [a] přísná pravidla pro přístup a kontrolu dávkování“. Respondenti také uváděli potřebu větší informovanosti a vzdělávání o lékařské marihuaně.

Zbývajících 37 procent bylo proti legalizaci.

Průzkum také zjistil, že 38 procent souhlasilo s tím, že legalizace lékařské marihuany by mohla nabídnout životaschopné řešení pro pacienty, kteří nenašli úspěšnou léčbu konvenční medicínou. Na druhou stranu 29 procent s tímto tvrzením nesouhlasilo ani nesouhlasilo, zatímco 24 procent souhlasilo s tím, že by legalizace lékařské marihuany mohla takovým pacientům poskytnout úlevu.

Senátor Robin Padilla podal návrh zákona na legalizaci lékařské marihuany

Průzkum také ukázal, že 49 procent respondentů požadovalo další výzkum a hodnocení potenciálních výhod a nevýhod užívání konopí pro léčebné účely.

Průzkum zjistil, že souhlasilo 35 procent dotázaných.

Na základě studie vyjádřilo 55 procent respondentů silný souhlas s regulací lékařské marihuany, aby byla zaručena její kvalita, bezpečnost a správná kontrola dávkování. S tímto tvrzením navíc souhlasilo 30 procent respondentů.

Legální užívání lékařské marihuany v zemi se prosadilo v Kongresu, jehož hlavními zastánci byli poslankyně Gloria Macapagal Arroyo (Pampanga, 2. obvod) a senátor Robin Padilla.

Arroyo se spojil s bývalým předsedou Sněmovny reprezentantů Pantaleonem Alvarezem při podpoře užívání nebo legalizace marihuany pro lékařské účely při podání zákona 7817.

Padilla podporuje senátní návrh zákona 230 (zákon o soucitném přístupu k lékařskému konopí), kde uvádí Izrael jako dobrý příklad užívání léčebného konopí kvůli jeho přísným pravidlům a předpisům.

Autor: Kristina Maralit

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa