Reuters.com: Thajští zákonodárci plánují zatlačit na zpřísnění užívání marihuany

Reuters.com: Thajští zákonodárci plánují zatlačit na zpřísnění užívání marihuany

BANGKOK, 20. září (Reuters) – Thajští zákonodárci obnoví tlak na zastřešující zákon o používání konopí pro lékařské a výzkumné účely, řekl ve středu vysoký zákonodárce, více než rok poté, co bylo narkotikum legalizováno bez řádných předpisů.

Thajsko se loni stalo první zemí v jihovýchodní Asii, která dekriminalizovala konopí, ale kvůli absenci konkrétních opatření musela vláda urychleně vydat pravidla, aby zabránila jeho nekontrolovanému užívání, zejména mezi dětmi.

Nový zákon se zaměří na průmysl, jehož hodnota se v příštích několika letech odhaduje na 1,2 miliardy dolarů, přičemž v hlavním městě Bangkoku vyrostly obchody s konopím a turisticky atraktivní místa, jako je letovisko Phuket.

„Konopí bude – dvojitě podtrženo – pro lékařské účely a výzkum,“ řekl Saritpong Kiewkong ze strany Bhumjaithai, která stála v čele dekriminalizace a je nyní druhou největší složkou thajské 11stranné koaliční vlády.

„Neexistuje žádná politika pro rekreační využití,“ řekl zákonodárce novinářům v parlamentu s tím, že o takových opatřeních se zatím neuvažuje.

Očekává se, že finalizace a schválení návrhu zákona, který sjednocuje opatření proti veřejnému užívání, na něž se vláda nyní spoléhá, ​​bude trvat rok.

Zahrnuje povolení k pěstování rostlin, prodej a distribuci a přísnější opatření proti prodeji v chrámech, školách a zábavních parcích.

Minulý týden premiér Srettha Thavisin řekl, že podporuje pouze léčebné, nikoli rekreační užívání konopí.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa