Kanada – V BC mění podmínky předložení dokladů vyžadovaných pro nákupy konopí a lihovin pouze na jeden

Kanada – V BC mění podmínky předložení dokladů vyžadovaných pro nákupy konopí a lihovin pouze na jeden

Požadavek na identifikaci pro nákupy alkoholu nebo konopí v BC má klesnout ze dvou dokladů na jeden.

V současné době musí každý, kdo nakupuje likér nebo konopí, předložit dva doklady totožnosti (ID), pokud o to licencované zařízení požádá.

Navrhovaný regulační pozměňovací návrh k oddílu 158 nařízení o kontrole a udělování licencí na lihoviny a oddíl 37 nařízení o udělování licencí na konopí by pro nákupy alkoholu nebo konopí vyžadoval pouze jeden státem vydaný průkaz totožnosti.

„Tento pozměňovací návrh je v souladu s dalšími provinčními požadavky, jako je nákup tabáku,“ řekla Monika Laube, specialistka na angažovanost a dosah, odbor pro regulaci lihovin a konopí.

Před 23 lety provincie zvýšila požadavek na nákup alkoholu z jednoho na dva kusy předepsaného průkazu totožnosti, což je krok, který by měl zmírnit problémy související se zvýšeným používáním padělaných průkazů totožnosti nezletilými.

Předepsaný průkaz totožnosti zahrnuje pas, řidičský průkaz nebo státem vydaný průkaz totožnosti s fotografií (primární průkaz totožnosti), který zahrnuje stavové karty. Sekundární ID je takové, které zobrazuje jméno jednotlivce a jeho podpis nebo obrázek.

Žádost o jeden kus identifikace je v souladu s požadavkem ve všech ostatních provinciích a územích.

I přes možnou změnu identifikace musí držitelé licence a jejich zaměstnanci stále potvrdit věk jednotlivce, pokud existují nějaké pochybnosti, že je jednotlivec starší 19 let.

To může zahrnovat vyžádání druhého kusu identifikace.

„Nabyvatelé licence mohou také zavést přísnější zásady ID, jako je kontrola ID každého čtenáře,“ uvádí se v tiskové zprávě provincie.

Současné strategie ochrany nezletilých

V současné době existuje řada strategií na ochranu nezletilých a odradit držitele licence na alkohol a konopí od prodeje komukoli, o němž mají podezření, že je nezletilý. Tyto zahrnují:

– vylepšené bezpečnostní funkce pro státem vydané průkazy totožnosti, které znesnadňují jejich padělání nebo pozměňování;

– Program Minors as Agents, který se zaměřuje na dodržování předpisů nabyvatele licence a umožňuje inspektorům přijímat v případě potřeby donucovací opatření; a

– rozšířené školicí materiály pro programy školení o bezpečném podávání vyžadované od držitelů licence a jejich zaměstnanců, které vysvětlují právní povinnosti spojené s prodejem nebo podáváním alkoholu a konopí a jak předcházet prodeji nezletilým.

Zdroj: Kanada, Pobočka pro regulaci alkoholu a konopí

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa