Internationalcbc.com: Letošní očekávané spuštění omezeného legálního prodeje marihuany v prosinci v Nizozemsku

Internationalcbc.com: Letošní očekávané spuštění omezeného legálního prodeje marihuany v prosinci v Nizozemsku

Dlouho očekávaný konopný veřejný politický experiment má být údajně spuštěn 15. prosince ve dvou různých obcích v Nizozemsku. Podle vládního kabinetu bude v některých kavárnách v Tilburgu a Bredě letos v zimě povolen omezený prodej konopí.

Ministr zdravotnictví Kuipers již v únoru oznámil, že Tilburg a Breda budou pravděpodobně první z obcí, z nichž nakonec bude deset, které se zúčastní v podstatě pilotního programu obchodování s konopím pro dospělé, podobného tomu, který již probíhá na místní úrovni v Švýcarsko.

Od Německa se rovněž očekává, že do svého legalizačního modelu začlení regionální pilotní programy. Je to koncept, který získává na popularitě v mnoha evropských zemích, které zintenzivňují úsilí o modernizaci konopné politiky.

Teoreticky, povolení místního prodeje pro dospělé poskytne vládním politikům a regulačním orgánům údaje k prozkoumání, aby se lépe hodily k vytváření případných národních konopných politik a průmyslových pravidel a předpisů. Koncepce je v souladu s kontinentálními a mezinárodními dohodami.

Spuštění pilotních programů v Nizozemsku přichází po sérii zpoždění a až nedávné oznámení, že se zdálo, že národní vláda ustoupila od svého tvrdého postoje, piloti nemohli začít, dokud nebudou k dispozici alespoň tři kultivující.

V současné době jsou pouze dva kultivátory připraveny zásobovat kavárny v Tilburgu a Bredě, přesto byla učiněna výjimka, aby se zabránilo dalším zpožděním. Očekává se, že dva další licencovaní pěstitelé začnou poskytovat konopí do národního pilotního programu v únoru 2024. Pokud vše půjde podle očekávání s piloty v Tilburgu a Bredě, zahájí pilotní programy také nejméně osm dalších obcí.

Kromě toho se očekává, že alespoň jedna čtvrť v Amsterdamu se také stane součástí experimentu s konopím v oblasti veřejné politiky, který umožní majitelům kaváren prodávat omezené množství konopí dospělým, i když během „počáteční fáze“ jsou kavárny také povoleny. prodávat „tolerované produkty“ od svých neregulovaných dodavatelů.

Úředníci v Nizozemsku mají pravomoc kdykoli ukončit experiment s konopím v oblasti veřejné politiky, pokud se zjistí „zneužívání“, což je subjektivní opatření. Pěstovací zařízení a odbytiště však budou bedlivě sledována a místní představitelé jsou optimističtí, že experiment bude úspěšný.

„S touto počáteční fází v Brabantsku můžeme získat první zkušenosti, odhalit počáteční problémy a shromáždit znalosti k dokonalosti experimentu. Tímto způsobem můžeme začít s velkým experimentem.“ uvedl starosta Bredy Dr. Paul Depla v únoru (přeloženo z nizozemštiny do angličtiny).

Autor: Hazel Norman

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa