Businessofcannabis.com: Big Pharma Eyes Cannabis – Další hranice v investicích s vysokým potenciálem

Businessofcannabis.com: Big Pharma Eyes Cannabis – Další hranice v investicích s vysokým potenciálem

Ve světě, kde finanční aktiva přinášejí stále nižší výnosy a náklady na zdravotní péči raketově rostou, stojí farmaceutický sektor na úrodné půdě inovací a nevyužitého tržního potenciálu.

Farmaceutické společnosti , vyzbrojené bezprecedentními 700 miliardami dolarů na akvizice a investice, jak uvádí Goldman Sachs, hledají nové cesty růstu. Jedním z odvětví, které zažívá příval klinických aktivit, je konopí, které podporuje více než 400 probíhajících klinických studií a nově nalezená regulační podpora.

Zatímco farmaceutičtí manažeři a investoři do biologických věd procházejí světem možností, vyvstává otázka: Je konopí sektorem s vysokým růstem, na který Pharma čekala?

Odstranění rizika konopí

Americké ministerstvo zdravotnictví a sociálních služeb (HHS) nedávno významným krokem doporučilo reklasifikovat konopí jako drogu s nižším rizikem. Doporučení připravuje cestu pro přeplánování léku a potenciálně otevírá přístup pro lékařské a terapeutické použití v USA. To znamená masivní snížení rizika konopí z regulačního hlediska, což z něj činí mnohem atraktivnější oblast pro investice a výzkum. Úplná zpráva agentury Reuters o doporučení HHS je k dispozici zde.

Zpráva o farmaceutickém konopí: Zlatý důl důkazů

Farmaceutickým společnostem, které jsou skeptické vůči klinické účinnosti léků na bázi konopí, přichází zpráva o farmaceutickém konopí od společnosti Prohibition Partners jako otevření očí.

Komplexní studie předkládá rostoucí důkazy podporující účinnost konopí při léčbě široké škály onemocnění, od chronické bolesti po epilepsii a dokonce i určité typy rakoviny. Zpráva také zdůrazňuje zintenzivnění celosvětového úsilí v oblasti výzkumu a vývoje zaměřeného na odhalení celého spektra terapeutických vlastností konopí.

Další informace o této zprávě naleznete zde. 

Důsledky přeplánování pro výzkum

Doporučení pro přeplánování konopí v USA nejen rozšiřuje jeho dostupnost pro pacienty, ale také katalyzuje prostor pro důkladnější klinický výzkum.

Farmaceutické společnosti by mohly těžit z méně restriktivních předpisů o klinických studiích, čímž by se zrychlilo tempo uvádění léků na bázi konopí na trh. Přeplánování by navíc také otevřelo dveře federálnímu financování výzkumu konopí, čímž by se zmírnila některá související finanční rizika.

Co to znamená pro farmaceutické manažery a investory

Pro farmaceutické manažery a investory do biologických věd představuje současný vývoj v oblasti konopí jedinečnou příležitost. S narůstající základnou důkazů, příznivým regulačním prostředím a trhem, který ještě nebyl plně využit, konopí již dávno není hazardem s vysokým rizikem a vysokou odměnou – je to rozvíjející se trh se silnou vědeckou podporou.

Investice do konopí by mohla přinést nejen významnou návratnost investic, ale také přidat diverzifikované aktivum do portfolia. Koneckonců, jak každý zkušený investor ví, klíčem k prosperitě na stále volatilnějším globálním trhu je diverzifikace. V tomto rychle se měnícím prostředí zdravotní péče se konopí jeví jako jedno z nejslibnějších odvětví zralých pro investice a inovace.

Závěr

Vzhledem k tomu, že se hvězdy shodují ve prospěch konopí – ať už jde o regulační podporu, narůstající klinické důkazy nebo nevyužitý tržní potenciál – je čas, aby se farmaceutický průmysl vážně podíval na tento rozvíjející se sektor . Farmaceutické společnosti , které mají k dispozici 700 miliard dolarů , mají finanční sílu k podpoře bezprecedentních inovací a růstu v oblasti konopí, což může způsobit revoluci ve zdravotnictví, jak ji známe.

Pro ty, kteří chtějí zůstat na špici, nabízí konopí nejen obchodní příležitost, ale i šanci stát se součástí transformace zdravotnictví.

Autor: STEPHENA MURPHYHO

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa