Senátorka Cortez Maso schválila legislativu, která umožní Cannabis firmám přístup k bankovním službám

Senátorka Cortez Maso schválila legislativu, která umožní Cannabis firmám přístup k bankovním službám

Washington, DC – Americká senátorka Catherine Cortez Masto (D-Nev.) dnes poprvé v historii amerického Senátu schválila zákon SAFER Banking Act prostřednictvím senátního výboru pro bankovnictví, bydlení a městské záležitosti. Cortez Masto léta prosazovala tuto legislativu, aby konečně umožnila konopným podnikům plný přístup ke kritickým bankovním a finančním službám. Nevada má druhý nejvyšší prodej legálního konopí na hlavu v zemi a vytváří dobře placená pracovní místa v celém státě.

„V Nevadě je tolik majitelů podniků, kteří otevřeli legální podniky s konopím a vytvořili pracovní místa po celém našem státě, a měli by mít přístup ke stejným bankovním službám jako všechny ostatní podniky,“ řekla senátorka Cortez Masto . 

„Dnešní hlasování je historickým krokem vpřed, který pomůže udržet Nevadany v bezpečí, a já budu pokračovat ve spolupráci se svými kolegy na tom, aby byla tato dvoustranná legislativa co nejdříve podepsána.“

Senátorka Cortez Masto poprvé představila tuto legislativu se senátorem Jeffem Merkleym (D-Ore.) a senátorskými kolegy v roce 2017 a opakovaně prosazovala, aby se návrh zákona začal řešit. V květnu upozornila na jednoho majitele firmy z Nevady, který řekl, že nedostatečný přístup k tradičnímu bankovnictví je tak zatěžující a nebezpečný, že se často bojí o svou bezpečnost a bezpečnost svých zaměstnanců.

Zdroj: Cortezmasto.senate.gov

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa