Apnews.com: USA – Georgie bude prvním státem s lékařskou marihuanou v lékárnách

Apnews.com: USA – Georgie bude prvním státem s lékařskou marihuanou v lékárnách

ATLANTA (AP) – Georgie v USA se brzy stane prvním státem v zemi, který bude nabízet lékařské marihuanové produkty v nezávislých lékárnách, uvedli státní úředníci.

Georgia Board of Pharmacy začal tento týden přijímat žádosti a téměř 120 lékáren souhlasilo s poskytováním léků od Botanical Sciences, jedné ze dvou státních licencovaných výrobních společností, uvedl The Atlanta Journal-Constitution Bude pravděpodobně trvat několik týdnů, než bude lékařská marihuana dostupná v lékárnách. Poté, co podají žádosti, bude vyžadována kontrola, než správní rada udělí souhlas.

Lékařská marihuana je Gruzíncům k dispozici pouze se souhlasem lékaře k léčbě závažných onemocnění včetně záchvatů, terminálních rakovin, Parkinsonovy choroby a posttraumatické stresové poruchy. Olej s nízkým obsahem THC nemůže obsahovat více než 5 % THC, což je sloučenina, která dává uživatelům vysoký obsah.

Rozšířením prodeje léčebného konopí do drogerií se olej s nízkým obsahem THC dostane na dosah mnohem více pacientů, čímž se rozšíří sedm státních ambulancí, které byly otevřeny od dubna.

Pacienti si budou moci koupit konopný olej v lékárnách, pokud se prokážou státem vydanou registrační kartou s nízkým obsahem THC oleje a průkazem totožnosti.

„Lékárníci kladou otázky pacientům už léta, aniž by s tím měli možnost něco udělat,“ řekl Gary Long, generální ředitel Botanical Sciences. „Konečně mají schopnost lidem nejen radit, ale také jim poskytovat terapie, které hledali.“

Podle společnosti bude asi 90 % obyvatel Gruzie do 30 minut jízdy od lékárny prodávající lékařskou marihuanu, když se otevřou.

„Lékárníci jsou důvěryhodnými poskytovateli a je to pro nás způsob, jak destigmatizovat tento nový lék,“ řekla Mindy Leech, lékárnice a majitelka lékárny Lee-King Pharmacy v Newnanu. „Lidé budou pohodlnější, pokud budou chtít přijít a zeptat se na to.“

Valné shromáždění v Georgii schválilo distribuci oleje s nízkým obsahem THC jako součást státního zákona přijatého v roce 2019, ale trvalo roky, než byly vytvořeny předpisy pro bezpečnost, kontroly, udělování licencí a distribuci. Guvernér Brian Kemp minulý měsíc schválil pravidla , která schválila Georgia Board of Pharmacy, čímž se uvolnila cesta k zahájení prodeje lékáren.

Gruzínské ministerstvo veřejného zdraví nedávno odhalilo, že nesprávně spočítalo a nafouklo počet registrovaných pacientů s marihuanou pro lékařské účely. V současné době je přihlášeno pouze 14 000 aktivních pacientů a pečovatelů, což je mnohem méně než dříve hlášených 50 000.

„Budeme mít pacienty, kteří potřebují tuto zdravotní péči v některých odlehlých částech Georgie, které by pravděpodobně nikdy neměly lékárnu poblíž,“ řekl Jonathan Marquess, viceprezident Georgia Pharmacy Association a majitel několika lékáren v Atlantě. plocha. „Ale mají ve svých komunitách pečujícího profesionála, znalého profesionálního lékárníka, který s nimi může mluvit.“

V Gruzii je více než 400 nezávislých lékáren a Marquess řekl, že očekává, že většina z nich bude mít zájem prodávat olej s nízkým obsahem THC. Tento produkt není prodáván v národních drogeriích jako CVS a Walgreens.

Andrew Turnage, výkonný ředitel komise pro přístup k lékařskému konopí v Georgii, řekl, že pravidlo pro lékárny je „rozhodně velkou zprávou“.

„Pomáhá to jak našim držitelům licence, tak zejména našim pacientům,“ řekl. „Umožní přístup prakticky do každého kraje ve státě.“

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa