Stratcann.com: Vědci se snaží naučit naše telefony, aby poznaly, kdy jsme opojeni konopím

Stratcann.com: Vědci se snaží naučit naše telefony, aby poznaly, kdy jsme opojeni konopím

Vědci z Kanady a USA se snaží naučit váš smartphone, aby poznal, kdy jste příliš opojeni. 

Nová studie nedávno sdílená online se snažila zjistit, zda by umělá inteligence mohla být použita k monitorování intoxikace konopím bezprostřednějším způsobem než jiné metody testování.

Výzkumníci shromáždili data z osobních senzorů chytrých telefonů 33 lidí a Fitbitu, aby sledovali jejich srdeční frekvenci, počet kroků a kvalitu spánku po dobu až třiceti dnů, shromažďovali informace o jejich užívání konopí (pokud vůbec) a také o dalších aspektech jejich nálady. , umístění a aktivity.

Přibližně jedna čtvrtina (24 procent) účastníků uvedla, že užívá konopí denně, 9 procent uvedlo užívání 5-6krát týdně a jedna třetina (66,7 procenta) uvedla užívání 2-4krát týdně.

Tím, že účastníci sami uvedli své užívání konopí, doufali, že korelují zpětnou vazbu z Fitbitu a smartphonu s užíváním konopí. Senzory na telefonech účastníků také poskytovaly informace o jejich „mikropohybech“, například o tom, jak drželi své telefony, aby bylo možné měřit jejich stabilitu a koordinaci.

Vzhledem k tomu, že se ukázalo, že kouření konopí způsobuje zvýšení klidové srdeční frekvence, vědci doufají, že se jim podaří lépe rozlišit mezi někým, kdo je opilý, a tím, že má v systému THC, a že mohou například někoho varovat, že je příliš postižený na to, aby řídil. 

Aplikace shromažďovala data z chytrých telefonů účastníků, které nepřetržitě běžely na pozadí a shromažďovaly informace o jejich akcích a chování, včetně konverzací a zvuku a osvětlení na pozadí. Takové rysy byly pouze extrahovány z časových intervalů na základě hlášené spotřeby, aby bylo možné získat vhled do sociálního prostředí spotřeby. 

Fitbit byl použit ke sběru informací o srdeční frekvenci, spánku a krocích. 

Aplikace také umožnila účastníkům zadávat zprávy o užívání konopí 15 minut před kouřením nebo vapingem a později hodnotit, jak vysoko se cítí na stupnici 1-10. Byli také dotázáni na to, kolik toho zkonzumovali a jakou metodu použili, a aby nahlásili, kdy se už necítí vysoko.  

Jedním z cílů studie bylo jednoduše pochopit, zda je takový sběr dat životaschopným způsobem měření užívání konopí a intoxikace. Ačkoli výzkumníci uznávají četné problémy se zajištěním údajů o užívání konopí uváděných uživateli, jako je stupeň a délka vysoké, dospěli k závěru, že tento přístup může být prospěšný v prostředí „skutečného světa“. 

Do budoucna doufají, že svůj přístup zdokonalí vylepšením smartphonu a algoritmů Fitbit a sběrem úplnějších dat z větších velikostí vzorků.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa