Super.cz: Veletrh Cannafest 2023 s vůní konopí opět klepe na dveře. Sjedou se na něj příznivci konopí doslova z celého světa

Super.cz: Veletrh Cannafest 2023 s vůní konopí opět klepe na dveře. Sjedou se na něj příznivci konopí doslova z celého světa

Německo už zahájilo první kroky vstříc legalizaci. Je teď řada na nás? Bližší vhled do problematiky nabízí již 13. ročník veletrhu Cannafest Prague – nejvýznamnější evropské akce v oboru.

Jako již tradičně, i letos se otevřou první víkend v listopadu, konkrétně 3. až 5. 11., brány výstaviště PVA Expo v Praze Letňanech všem příznivcům konopí. Ať už se jedná o odborníky na pěstování, šlechtění, extrakci CBD či jiných kanabinoidů, výrobce nejrůznějších přípravků nebo třeba vaporizérů, lékaře rozšiřující si své znalosti a v neposlední řadě samozřejmě i pacienty hledající alternativní cesty ke zdraví. Návštěvníci budou mít možnost doslova prozkoumat na 250 expozic předních firem působících v oboru. Hlavními partnery Cannafestu jsou kromě výrobce prémiového prosecca s konopným aroma Sativa Sparkle rovněž výrobce hnojiv Xpert Nutrients a prodejce semen BulkSeedBank.org.

Odborný a doprovodný program

Velkým tahákem Cannafestu je odborná konference. Tu letos okoření ministr pro digitalizaci Ivan Bartoš, šéf Pirátské strany, která usiluje o pozitivní změny v přístupu ke konopí snad nejvíce. Vládnímu návrhu regulace THC, CBD, ale i HHC se bude věnovat i jedna z mnoha panelových diskuzí. Další témata jsou například výzvy v pěstování léčebného konopí či jeho pěstování na akademické půdě. Dozvědět se ale můžete i zajímavosti o extrakci nebo informace o obchodních příležitostech v konopném sektoru u nás, v Německu i USA. Německý model regulace bude navíc součástí samostatné panelové diskuze. Celý program je zveřejněn na stránkách veletrhu.

Veletrh s vůní konopí opět klepe na dveře. Sjedou se na něj příznivci konopí doslova z celého světa.

Letošní ročník se organizátoři vracejí k festivalovému konceptu. K vidění a hlavně k poslechu bude pestrý hudební program na Sativa Sparkle Live Stage, kde se představí největší hvězdy české i slovenské reggae scény, jako jsou Cocoman, MessenJah, Dr. Kary, Selector Boldrik, Sukulent Sound, Urban Robot, MC Rida Radar či Medial Banana.
Neméně zajímavá bude i sekce zastupující nejrůznější spolky a organizace, v rámci které budou moci návštěvníci diskutovat nad aktuálními tématy či shlédnout některý z dokumentárních filmů.
Kampaň veletrhu Cannafest odstartovala v polovině října. Zájemci se mohou zúčastnit mnoha soutěží o stovky zajímavých cen na facebookových stránkách akce.

Vstupenky je možné zakoupit prostřednictvím TicketStream na stránkách www.cannafest.com nebo v síti distributora. Až do veletrhu platí akce 3+1 vstupenka zdarma a předprodejní zlevněné vstupné. Pro držitele průkazů ZTP a ZTP/P s doprovodem je tradičně vstup zdarma, což se týká i všech návštěvníků nad 65 let. Stačí se prokázat u pokladny platným průkazem.

Cannafest, FOTO: Marek Singr – Foto Singr ■

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa