Masslive.com: Konopné společnosti WMass žalují kvůli federálním zákazům ústavnost federálního práva USA

Masslive.com: Konopné společnosti WMass žalují kvůli federálním zákazům ústavnost federálního práva USA

SPRINGFIELD – Skupina konopných společností zpochybňuje ústavnost části federálního zákona o kontrolovaných látkách, který podle nich omezil konopný průmysl a obchod s marihuanou.

Žaloba byla podána u amerického okresního soudu ve Springfieldu ve čtvrtek jménem národní koalice provozovatelů konopí, která naráží na federální zákon, který je v rozporu se státními zákony, které umožňují legální prodej ve 38 státech. Massachusetts byl jedním z prvních států, které legalizovaly prodej marihuany pro léčebné a rekreační účely a od té doby rozšiřovaly provozy.

Rekreační marihuana byla legalizována v Massachusetts v roce 2016. Dodavatelé od té doby bojovali s obecními omezeními, aby se konopný průmysl stal hlavním proudem. Žaloba však argumentuje rozporuplným federálním zákonem, který zůstává v platnosti, zakazuje podnikatelům s konopím v přístupu k půjčkám a dalším výhodám poskytovaným majitelům konvenčních podniků.

„Federální vláda nemá žádný základ pro vymáhání zákona o kontrolovaných látkách proti vnitrostátním, státem regulovaným operacím s konopím,“ stojí v prohlášení vydaném ve čtvrtek právníkem Northamptonu Thomasem Lesserem.

„Koalice… se snaží nařídit federální vládě, aby prosazovala zákon o kontrolovaných látkách způsobem, který zasahuje do vnitrostátního pěstování, výroby, držení a distribuce konopí v souladu se státním právem,“ řekl Lesser.

Lesser a jeho partneři v soudním sporu tvrdí, že federální zákon vyvolává ústavní problém pro dodavatele a producenty konopí a marihuany.

Žaloba, podaná na amerického generálního prokurátora Merricka Garlanda v jeho oficiální funkci, usiluje o to, aby pokud pokud jde o legální konopný průmysl ve státech, byl zákon o kontrolovaných látkách prohlášen za neústavní, .

„Žaloba se snaží potvrdit práva Massachusetts a dalších států regulovat konopí v rámci svých hranic a potvrdit odpovídající omezení pravomoci federální vlády regulovat obchod,“ řekl Lesser.

Z místních dodavatelů uvedl Lesser tři: Gyasi Sellers, generální ředitel a zakladatel společnosti Treevit, doručovací firmy z Massachusetts; Canna Provisions, společnost Holyoke; a Wiseacre Farm v Housatonic.

Zákon o regulovaných látkách ovlivnil jejich podnikání, uvádějí ve stížnosti. Canna Provisions se například nemůže obrátit na kariérní centrum MassHire, aby nalezla nové zaměstnance. Dále, někteří z jejích zaměstnanců mají potíže se získáním hypoték. Prodejci nemohou získat půjčky od Small Business Administration. A farma Wiseacre si nemůže pronajímat půdu od sousedních farem, protože se obávají, jak by to ovlivnilo jejich federální zemědělské granty.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa